A permetezés régóta bevett növényvédelmi módszer, ha kertészkedünk, zöldségeket-gyümölcsöket termesztünk. A permetszerek viszont egyre drágábbak, ezért kiemelten fontos, hogy a lehető leghatékonyabban használjuk őket - a költségeket is csökkenthetjük, és az sem mindegy, mennyi kemikáliát juttatunk termesztett növényeinkbe és a levegőbe. (Feltéve, ha nem bio permetszereket használunk.)
Készítsd el őket a termesztett zöldségekből, gyümölcsökből:
Ázsiai uborkasaláta
Ez az ubisali teljesen más, mint a magyaros, és legalább olyan finom, idén nyáron mindenképpen ajánlom kipróbálásra!
Húsmentes töltött cukkini
Ezek a húsmentes töltött cukkini csónakok igazán feldobják majd a kedved egy nehéz napon. A gombával, csicseriborsóval és fetával megpakolt zöldség, könnyed fogás bármilyen napszakra.
Epres crumble
Az egyik legegyszerűbb, ugyanakkor legfinomabb édesség az angol eredetű crumble, azaz a morzsasüti. Gyakorlatilag bármilyen gyümölcsből elkészíthetjük, de vétek lenne kihagyni epresen, ...
Lássuk, mely szabályokat érdemes betartani permetezéskor, hogy ne hibázzunk, katt a galériára!
Rovarok elleni permetezés
Ajánlatos akkor nekikezdeni a rovarok elleni permetezésnek, amikor még nem okoztak túl nagy kárt, a kártevők egyedszáma viszont legyen a lehető legmagasabb - így egy kezeléssel rengeteget kiirthatunk.
Ha az ágak közé helyezett rovarcsapdákat használunk, nyomon követhetjük, pontosan milyen fajta betolakodókkal van dolgunk. Ha tudjuk, mikorra várható a rajzás, és az időjárás is megfelelő a permetezéshez, akkor nekikezdhetünk.
Gombák, bacik, rovarok
Ha gombák és baktériumok ellen vetünk be vegyszert, az apróra porlasztott cseppek ajánlatosak, a rovarok ellen viszont kis mértékű porlasztás is jó lehet. Gyomirtó szereket nagyobb méretű cseppekkel juttassunk a növényekre, hogy kisebb mennyiségű legyen a cseppek száma.
Még több növényes tartalom: