PENNY Okoskonyha kihívás

Állítsd össze mentes élelmiszerekből a család ünnepi menüjét!

A karácsony közeledtével egyre aktuálisabb a kérdés: idén milyen ízletes finomságokkal rukkoljunk elő annak érdekében, hogy a család minden tagjának a kedvében járjunk? Ugye nem egyszerű a feladat! Főleg akkor, ha az ünnepi menü összeállításánál egészségtudatos szempontokat is figyelembe kell vegyünk. Íme néhány remek tipp és recept arra vonatkozóan, hogyan lehet mentes élelmiszerek felhasználásával zseniális ételeket készíteni.

PENNY Okoskonyha címmel indított izgalmas gasztronómiai kihívást hazánk egyik vezető kiskereskedelmi áruházlánca. A projektben négy egészségtudatos életmódot folytató híresség vett részt, és bizonyította, hogy mentes élelmiszerek felhasználásával is lehet mesteri fogásokat készíteni. Az influencerek a PENNY saját márkás, vegán, bio és gluténmentes Életmód termékeiből (Food for Future, MYBIO, FREE termékcsaládok) válogattak, és az ételek elkészítése után, egymást megvendégelve rendeztek egy három etapos mini vacsoracsatát.

Tatár Csilla paradicsomszósszal és gluténmentes tésztával tálalt bazsalikomos vegán golyókkal és light vaníliapudinggal, a Puskás-Dallos házaspár pedig vegán burgerrel, valamint karottás gluténmentes muffinnal rukkolt elő. Utolsóként Iszak Eszter készített bundázott sütőtököt fahéjas almacsatnival, illetve desszertként gluténmentes kókuszgolyókkal várta a többieket.

Az Okoskonyha kihívásról részletesebben itt olvashattok!

Receptek és elkészítési mód:

Bundázott sütőtök fahéjas almacsatnival

A bundázott sütőtök receptjéért kattints a képre!

Gluténmentes kókuszgolyó

A gluténmentes kókuszgolyó receptjéért kattints a képre!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...