Nyomós érvek, hogy minél több csillagtököt fogyasszunk

A csillagtök nemcsak azért fantasztikus, mert rendkívül sokféleképpen elkészíthető, hanem azért is, mert elképesztően egészséges.

A csillagtök, más néven patisszon egy Közép-Amerikából származó zöldségféle, melyet az ottani őslakosok már több ezer évvel ezelőtt termesztettek. A csillagtököt a felfedezők hozták be Európába, ahol hamar népszerűvé vált különleges formája és kedvelhető íze miatt. Valószínűleg az is hozzájárult sikeréhez, hogy rendkívül sokféleképpen elkészíthető, ráadásul elképesztően egészséges.

Kattints a képre, és nézd meg, mik a csillagtök egészségügyi előnyei!

Forrásunk volt.


Még több gyümölcs és zöldség, amit érdemes megismerned:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...