A csillagtök, más néven patisszon egy Közép-Amerikából származó zöldségféle, melyet az ottani őslakosok már több ezer évvel ezelőtt termesztettek. A csillagtököt a felfedezők hozták be Európába, ahol hamar népszerűvé vált különleges formája és kedvelhető íze miatt. Valószínűleg az is hozzájárult sikeréhez, hogy rendkívül sokféleképpen elkészíthető, ráadásul elképesztően egészséges.
Kattints a képre, és nézd meg, mik a csillagtök egészségügyi előnyei!
Nyomós érvek, hogy minél több csillagtököt fogyasszunk
Töltött patisszon Tomatotree konyhájából
Nem tudtam ellenállni a kb. 12 cm átmérőjű aranyos kis patisszonoknak, vettem 4-et, és így készítettem el, ízlett. Azt meg nem tudtam eldönteni, hogy csak a sütés elegendő-e, vagy ...
Rántott patisszon remulád mártással
Imádjuk a csillagtököt, más néven patisszont, főleg persze rántva, mert úgy az igazi! A panírozás általában kissé időigényes, de ennél az alapanyagnál abszolút megéri, mert ...
Még több gyümölcs és zöldség, amit érdemes megismerned: