Elő a pasztinákkal! Ezért legyen novemberben a kamrád kelléke

Hallottatok már a pasztinákról? Ha még nem, akkor ez a cikk nektek szól! A pasztinák nem más, mint egy gyökérzöldség, ami a zellerfélék családjába tartozik. Kinézetre akár egy fehérrépa, csak kicsit termetesebb változatban. Az enyhén édeskés zöldség novemberben ízlik a legjobban, ezért tárazzátok be ti is 4 jótékony hatásáért!

A paszternák vagy másnéven pasztinák nem gyakran kerül elő a főzések során manapság. Ha mégis teszünk vele egy próbát, akkor a krumpli felhasználáshoz hasonlóan kell eljárnunk. És higgyétek el, megéri! Mutatjuk máris, mi az a 4 tulajdonsága, amiért novemberben be kell iktatni az étrendünkbe a paszternákot!

Forrásunk volt.


További őszi tartalmakért olvass tovább:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...