5 tipp, amitől tényleg finom lesz a frissen párolt spenót

Köretként vagy főételek kiegészítőjeként is megállja helyét a párolt spenót: tavasztól-őszig nemcsak a mirelit, hanem a friss leveleket is párolhatjuk. Ahhoz, hogy a végeredmény tényleg ízes legyen, figyeljünk az alábbi dolgokra!

Annak ellenére, milyen egyszerű feladatnak tűnik a párolt spenót elkészítése, több ponton is hiba csúszhat az egyenletbe: mivel maguk a zöld levelek is gyengédek, és ízük is hasonlóan „sérülékeny”, érdemes tényleg odafigyelni, hogyan bánunk velük. Tartózkodjunk a nagyon agresszív módszerektől, hogy mind állagban, mind aromában tökéletes párolt spenótot kapjunk, ne csak vizes, íztelen leveleket.

Nézd meg galériánkban a tökéletes párolt spenót elkészítésének lépéseit!

Spenótos finomságok, ahol jól jönnek majd e tippek:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több hasznos konyhai tipp vár itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...