A legducibb spárgák parmezánbundában sülnek, és extra majonézes tunkolást érdemelnek

A fehér spárgák azért csodásak, mert van bennük valami tavaszias elegancia jóval népszerűbb és többet használt zöld testvéreikhez képest. Ezúttal ropogós, aranybarna bundát kaptak...parmezánból! Ja, és a krémesen friss mártogatósról is ejtsünk pár szót...

A spárga nemcsak párolva és grillezve, hanem bundázva is isteni! A tempurálás mellett érdemes kipróbálnod a parmezánbundában sült verzióját is (amit én most duci fehér spárgából készítettem el), hiszen a sült sajtropogós kéreg új szintre emeli a tavasz királyaként emlegetett zöldséget. Ha kerülnéd az olajban sütést, próbáld ki sütőben sütve, de a frissítően krémes majonézes mártogatósról semmiképp ne feledkezz meg!

Parmezánbundában sült spárga frissítő majonézes mártogatóssal, recept itt! (Fotók és recept: Hering András)

Hozzávalók a parmezánbundás spárgához:

500 g fehér spárga (de zöld spárgából is elkészíthető), 70 g parmezán sajt (nagyjából 7 evőkanál reszelt parmezán), 10 dkg finomliszt (vagy rizsliszt finomra szitálva), 2 db tojás (felverve), só, napraforgóolaj

Elkészítés:

A spárgát megmossuk, a fás részeit eltávolítjuk, levágjuk, hogy csak a friss és ropogós szárrésszel dolgozhassunk. Ha nagyon kemények a szárak, egy zöldséghámozó segítségével megtisztítjuk, majd újra megmossuk őket.

Forraljunk enyhén sós vizet, majd a spárgát először blansírozzuk: tegyük a forrásban lévő vízbe, és főzzük 5 percig. Nem kell puhára főznünk, maradjon roppanós. Ezután tegyük át őket jeges vízbe pár percre, és hagyjuk lehűlni őket. Szűrjük le, majd alaposan csepegtessük le őket, át is tehetjük egy tiszta és száraz konyharuhára száradni őket.

Ezután tegyük külön tálakra a lisztet, a tojást és a finomra reszelt parmezánt, majd forgassuk meg mindegyikben a spárgát. Elsőként a lisztben, aztán a tojásban, majd a parmezánban. A végén egy kicsit rázzuk le, hogy a felesleges parmezán ne vesszen kárba.

Melegítsünk bő, forró olajat, majd a bundázott spárgát körülbelül 5-6 perc alatt süssük aranybarnára, szárítsuk meg papírtörlőn, ha szükséges, fűszerezzük kevés sóval és frissen őrölt fekete borssal.

Parmezánbundában sült spárga frissítő majonézes mártogatóssal, recept itt! (Fotók és recept: Hering András)

Hozzávalók a frissítő majonézes mártogatóshoz:

180 g majonéz (nagyjából 5 evőkanálnyi), 1 db lime, 3 gerezd fokhagyma (reszelve vagy mozsárban finomra törve), só, fekete bors, menta vagy esetleg snidling

Elkészítés:

A mártogatóshoz tegyük a majonézt egy keverőtálba, reszeljük hozzá a lime héját, facsarjuk hozzá a levét, reszeljük hozzá a fokhagymát. Opcionálisan adhatunk hozzá finomra vágott mentalevelet vagy snidlinget is. Fűszerezzük sóval és frissen őrölt fekete borssal. Ha tehetjük, tálalás előtt hagyjuk a hűtőben egy kis időre, így még finomabb lesz. Mártogassuk bele a parmezánbundás spárgát.

A 'Parmezánbundában sült spárga frissítő majonézes mártogatóssal ' teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Fotók és recept: Hering András

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is meg kell kóstolnod!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...