Így irtsd ki a kertedből a gyűlölt parlagfüvet

Ha van kertünk, és akad a közelben/családban parlagfűallergiás személy, a legcélravezetőbb és leglogikusabb lépés, ha a megfelelő időpontban kiirtjuk a növényt a kertünkből. Na de hogyan álljunk neki?

A parlagfű-allergiásoknak a július végi, augusztus eleji időszak október bezárólag igencsak megterhelő, és akkor finoman fogalmaztunk. Csavaró orr, tüsszögés, orrdugulás, torok- és fülviszketés, nonstop szemvakarás, és általában csillapíthatatlan álmosság az antihisztaminoktól.

Így irtsd ki a kertedből a gyűlölt parlagfüvet

Állítólag Európában mintegy 33 millió ember küzd parlagfű-allergiával, és úgy tűnik, évről évre egyre többen és többen lesznek, akiket érint.

A szakértők szerint két alapvető dolgot kell megakadályoznunk:

  • a parlagfű virágzását
  • azt, hogy magot érleljen a növény (magja akár 30-40 évig is csíraképes marad!)

Mivel nincs tökéletes megoldás a parlagfű megszüntetésére, mindent meg kell tenni, hogy kiirtsuk.

Az irtáshoz a következő tippeket adják:

  • kézi gyomlálás és kapálás – csak virágzás előtti időszakban javasolt
  • kaszálás és legeltetés – környezet- és költségkímélő védekezési módszerek, amelyekkel késleltethető az újravirágzás
  • a megfelelő gyomirtó használata

Szakértői tanács: a parlagfű elleni védekezést a virágzás illetve pollenszórás előtt kell megkezdeni! A mentesítést azonban a virágzás alatt is folyamatosan és rendszeresen kell végezni, annak érdekében, hogy ne jelenjenek meg újabb virágzó tövek!

Forrásunk volt.


Még több az allergiákról:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...