Egy finom tésztaszósznak vannak bizonyos követelményei: legyen sűrű, gazdag, fűszeres, ízletes és lehetőleg gyors. Nem mindig lehet ezeket ötvözni egy receptben, persze azt senki nem mondta, hogy lehetetlen. Csupán pár trükkre és egy titkos hozzávalóra lesz szükségünk ahhoz, hogy megalkossuk életünk paradicsomos tésztaszószát.
Első lépés: az alapanyag
Paradicsomszószt viszonylag kevesen és kevés alkalommal főznek friss paradicsomból, hiszen a limitált, szezonális elérhetőség (és az ár) nem ezt a módszert teszi a legjobb megoldássá. A gyakoribb alapanyag a passzírozott vagy a konzerv paradicsom, most ez utóbbit fogjuk használni.
A konzerv paradicsom azért zseniális alap, mert van benne darabos és passzírozott rész is, ettől komplexebb lesz a szószunk.
Második lépés: a főzős trükk
A szósz természetesen olajon indul, amibe fokhagyma és tetszőleges zöldfűszerek kerülnek (oregano, bazsalikom). Alapvetően, amikor főzünk, először az olajat melegítjük fel, majd abba dobjuk a párolni kívánt alapanyagokat.
Azonban, ha hideg olajat használunk helyette, és az egészet együtt melegítjük fel, sokkal ízesebb alapot kapunk a szószhoz. Melegítsük az olajat, fokhagymát és fűszereket nagyjából egy percig, nehogy megégjen bármi. Ezután a konzerv tartalmát csak össze kell melegíteni az alappal, nagyjából 2 perc alatt, és már készen is áll a szósz.
Harmadik lépés: a titkos ízesítő
Azaz készen állna, csupán kell hozzá egy utolsó simítás: a titkos hozzávaló. Egy kevés frissen reszelt citromhéjjal savanyú íz nélküli, citrusos frissességet adhatunk a szósznak, amire igazán sok szüksége van. És ennyi: ha nem vigyázunk, a szósz gyorsabban elkészül majd, mint a tészta.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További fantasztikus konyhai megoldások: