A legistenibb tésztaszósz 5 perces, és egy titkos fűszerrel készül

Megannyi tésztaszószrecept kering az interneten, a szakácskönyvekben, és valószínűleg mindenkinek megvan a maga kedvence. Persze egy 5 perces, aromás és ízletes paradicsomszósznak senki nem tud ellenállni, ugye?

Egy finom tésztaszósznak vannak bizonyos követelményei: legyen sűrű, gazdag, fűszeres, ízletes és lehetőleg gyors. Nem mindig lehet ezeket ötvözni egy receptben, persze azt senki nem mondta, hogy lehetetlen. Csupán pár trükkre és egy titkos hozzávalóra lesz szükségünk ahhoz, hogy megalkossuk életünk paradicsomos tésztaszószát.

A legistenibb tésztaszósz 5 perces és egy titkos fűszerrel készül

Első lépés: az alapanyag

Paradicsomszószt viszonylag kevesen és kevés alkalommal főznek friss paradicsomból, hiszen a limitált, szezonális elérhetőség (és az ár) nem ezt a módszert teszi a legjobb megoldássá. A gyakoribb alapanyag a passzírozott vagy a konzerv paradicsom, most ez utóbbit fogjuk használni.

A konzerv paradicsom azért zseniális alap, mert van benne darabos és passzírozott rész is, ettől komplexebb lesz a szószunk.

Második lépés: a főzős trükk

A szósz természetesen olajon indul, amibe fokhagyma és tetszőleges zöldfűszerek kerülnek (oregano, bazsalikom). Alapvetően, amikor főzünk, először az olajat melegítjük fel, majd abba dobjuk a párolni kívánt alapanyagokat.

Azonban, ha hideg olajat használunk helyette, és az egészet együtt melegítjük fel, sokkal ízesebb alapot kapunk a szószhoz. Melegítsük az olajat, fokhagymát és fűszereket nagyjából egy percig, nehogy megégjen bármi. Ezután a konzerv tartalmát csak össze kell melegíteni az alappal, nagyjából 2 perc alatt, és már készen is áll a szósz.

Harmadik lépés: a titkos ízesítő

Azaz készen állna, csupán kell hozzá egy utolsó simítás: a titkos hozzávaló. Egy kevés frissen reszelt citromhéjjal savanyú íz nélküli, citrusos frissességet adhatunk a szósznak, amire igazán sok szüksége van. És ennyi: ha nem vigyázunk, a szósz gyorsabban elkészül majd, mint a tészta.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További fantasztikus konyhai megoldások:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...