A rántásmentes paradicsomos káposzta lesz a gyógyír minden menzás traumádra

A magyar konyha tele van olyan étkekkel, amelyek éveken keresztül nagyon próbáltak eljutni a szívünkig (a gyomrunkon keresztül), azonban ott zárt ajtókra találtak. A rossz gyermekkori élményeket azonban felül lehet írni, finomhangolással, aktualizálással. Ugyanezt teszi az alábbi paradicsomos káposzta receptje is, ami csupán egy dolgot hagy el, ezzel mégis vagy ezer másik dolgot nyer a folyamat során.

Valahol szomorú, hogy a régies főzési eljárások és az ipari konyhák alkalmazott technikái miatt sokan teljesen megutáltunk olyan ételeket, amelyek amúgy egyszerűségükben is tudnak csodásak, lehengerlők lenni. Szinte az összes menzai étket ide sorolhatnánk, azonban van egy recept, ami indokolatlan mértékben megszenvedte a dolgot: a paradicsomos káposzta.

A paradicsomos káposzta receptjét itt találod! (recept és fotó: Hering András)

Szerencsére viszonylag egyszerű volt kihúzni a nemkívánatosság fintorgó gödréből a főzeléket, és ehhez csupán csak a rántás elhagyására volt szükség.

Annak ellenére, hogy a lisztes-zsíros keverék sűrűvé teszi a főzelékeket, van egy kevésbé kellemes hatása is: valamennyit tompít az étel friss alapanyagainak zamatán, aromáján, jelen esetben a paradicsom napfényízén és a káposzta édességén. Akkor pedig teljesen abszurddá válik a használata, amikör rájövünk, hogy a főzeléket más módon is be tudjuk sűríteni úgy, hogy mellett a harsány ízek is megmaradnak.

Ahelyett, hogy felhúznánk az ételt nagyobb mennyiségű vízzel, csak azért, hogy utána liszttel be tudjuk sűríteni azt, egész egyszerűen csak öntsünk kevesebb folyadékot a fazékba. A káposzta így is megpuhul majd, a főzelék pedig ugyanolyan kellemes sűrűséget vesz fel, annyi hozzáadott bónusszal, hogy az ízei is sokkal természetesebbekk, teljesebbek lesznek.

A paradicsomos káposzta receptjét itt találod! (recept és fotó: Hering András)

Ha szeretnénk, azért édesíthetjük némi cukorral, hogy elvegyük a paradicsom harsány savasságát, persze itt se essünk túlzásokba. Tálaljuk az így megfiatalított paradicsomos káposztánkat szaftos oldalassal, fasírttal, tükörtojással és élvezzük ki az újramegkedvelés boldogító élményét.

A paradicsomos káposzta receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!

A paradicsomos káposzta receptjét itt találod! (recept és fotó: Hering András)

Recept és fotók: Hering András

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több recept Hering Andrástól:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...