5 ízfokozó, amitől még a szezon eleji paradicsom is zamatos lesz

Ugyan paradicsomot egész évben kaphatunk a boltokban, az igazán ízes, lédús, egyszóval tökéletes termény ideje csak nyáron érkezik el. Erre még mindig várnunk kell egy kicsit – aki nagyon nem bírja, „csaljon” az alábbi ízfokozókkal.

Sokan örülnek az egészévességnek, mégis a legjobban azzal a szóval kezdődhet a következő mondat, hogy sajnos – sajnos a paradicsom szezonja eltűnőben van, hiszen az importnak és az üvegházas technikáknak „köszönhetően” akár télen is hozzájuthatunk a lédús alapanyaghoz. Azaz hogy lédúsnak kéne lennie, de természetesen a szezonon kívüli paradicsom sosem érhet az igazi, nyári nyomába. Hóka, kásás, íztelen mivoltát próbálhatjuk javítgatni: például az alábbi alapanyagokkal.

Nézd meg galériánkban a paradicsom „ízfokozóit”, kattints az alapanyagokért a képre!

Isteni paradicsomos receptek szezon előttre-alattra-utánra:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippekkel gazdagodhatsz:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...