A paradicsom héját kizárólag a szendvicsekben vagy a pizzán viseljük el, főtt ételekben kevésbé szeretjük. Ki élvezné kiszedegetni a random felbukkanó héjdarabokat egy jó pörköltből, gulyáslevesből vagy lecsóból? Hámozzuk meg a paradicsomot főzés előtt! Na de hogy? Ne essünk neki csak úgy késsel, ide egy picike okosság is kell majd. Sári újabb villámvideója a legprofibb és legtutibb trükköt mutatja meg, hogy a paradicsom héja egyszer s mindenkorra eltűnjön, nézzétek:
@nosalty.hu Mit szoktatok paradicsomból főzni?🍅#tiktokhungary #nosalty #cooking #tomato
♬ BORN FOR THIS - Foxxi
A beirdalós, majd forró víz alá dugós paradicsomhámozós technikát sokan ismerjük már, ez a trükk azonban egy fontos lépéssel megtoldja a dolgot, ezzel tökéletesítve a módszert: ez pedig nem más, mint...
...a jeges víz!
Hogy mi a profikat is megszégyenítő pontos menet?
- a paradicsomokat fordítsuk popsijukkal felfelé (a zöld száras részük legyen alul)
- metsszük őket keresztbe egy késsel
- dobjuk őket forró vízbe (kevesebb mint egy percre)
- és rögtön emeljük át őket jeges vízbe (max. egy percre)
- a héj úgy lejön, mint az álom!
Mindenképpen próbáljátok ki így is a hámozást, mert csakis ezzel a módszerrel lesz teljesen tökéletes, pucér paradicsomotok!
Ha pedig bevetnétek őket a konyhában:
Kövesd be te is a Nosalty.hu TikTok-csatornáját, nehogy lemaradj az új, vicces, rövid és hasznos gasztrovideóinkról!
További Nosalty TikTok-tartalmak itt: