Az 5 legismertebb paradicsomfajta és felhasználásuk

Még mielőtt kifúl a nyár, zengjünk ódát a legzamatosabb, legnapfényesebb szezonális gyümölcshöz, a paradicsomhoz. Mégpedig az összes különböző fajtához: mert nem mindegyik ugyanolyan, és nem mindegyik ugyanarra képes.

Ha nyár, akkor paradicsom, mégpedig piros, sárga, narancssárga, csokoládébarna, hosszúkás, bivalyszív alakú, hatalmas és húsos, apró és roppanós – igen, tényleg ennyi, sőt, még jóval többféle változatban beszerezhetjük a szezonális kincset, és tényleg ennyi, sőt, még jóval többféle módon használhatjuk fel a konyhában. Ugyanis nem mindegy, melyik fajta paradicsomot milyen receptben vetjük be: mindennek megvan a maga rendje, ami most az alábbi cikkből ki is derül.

Nézd meg galériánkban a különböző paradicsomfajtákat és felhasználásukat!

A legtutibb paradicsomos receptjeink:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több zöldséghatározó:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...