Zuhanni kezdett a lecsó egyik fő alapanyagának ára

Piros kedvencünk ellepte a piacokat, így az eladási árak is lefelé mozognak. Végre!

Csökkenhet a paradicsom ára a magyar piacon, mivel igen bőséges a kínálat belőle, ez pedig lefelé mozgatja az árakat – írja a Sokszínű Vidék.

Olcsóbb lesz a paradicsom

Több tényező is befolyásolta az árnyomást

Nagy változások indultak el a zöldségpiacon, ugyanis az utóbbi időszakban még hangsúlyosabbá vált a belföldi értékesítés. Az eddigi adatok szerint az idei értékesített mennyiség közel 500 tonnával több, mint a tavalyi. Ugyanakkor továbbra is problémát jelentenek az energiaárak és az inputanyag árak. Továbbá a kiterjesztett gyártói felelősségi díj jelentette pluszköltségek is kihívás elé állítják majd a termelőket.

Paradicsomos-sáfrányos garnéla

Gyors és egyszerű garnélareceptet mutatunk, aminek bárki bátran nekiállhat, még akkor is, ha előtte sosem próbálkozott tengeri herkentyűkkel. Itt ugyanis a szósz önmagában is isteni, a ...

Az említett energiaválság miatt lényegesen kevesebb működött a pótmegvilágított üvegházakból. Ezenfelül pedig megtámadta egy jordán (ToBRFV) vírus a gyümölcsöket, ami miatt a legtöbb gazda elnapolta az ültetéseket.

Emiatt a májusra és júniusra maradt rengeteg elérhető termék árnyomást okozott.

„Az árak június végével érhették el a mélypontot a nemzetközi piacokon, ami a magyar piacra is begyűrűzhet" – emeli ki a cikk.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...