Paprikás krumpli
Hozzávalók 2 fő részére
A paprikás krumplihoz
70 dkg burgonya
10 dkg csípős kolbász
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kis db paradicsom
1 db chili
1 tk fűszerpaprika
só ízlés szerint
4 ek napraforgó olaj
4 dl víz
A tálaláshoz
4 ek tejföl
Elkészítés
A megpucolt vöröshagymát és fokhagymát finomra vágjuk, egy lábasban az olajon megdinszteljük.
A kolbászt néhány pillanatra hideg víz alá tartjuk, így könnyedén le tudjuk húzni a héját, majd felkarikázzuk és mehet a dinsztelt hagymára. Magasabbra vesszük a lángot és pár perc alatt lepirítjuk a kolbászkarikákat.
Félrehúzzuk a lábast a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, jól összekeverjük.
Az előzetesen megpucolt, felkockázott burgonyát is hozzáadjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a krumplit (nyílván a lábas méretétől is függ, de kb. 4 deci víz kell hozzá). A paradicsomot felnegyedeljük, beledobjuk a lábasba, a chilipaprikával együtt. Sóval ízesítjük (kb. 2 kávéskanálnyival).
Félig lefedve, közepes tűzön addig főzzük, míg a krumpli megpuhul. Ha szükséges, igazítunk az ízesítésén (utósózzuk).
Tejföllel kínáljuk.