Ezt tedd meg a paprikabokorral, hogy sok termést hozzon

Ha szeretnéd, hogy idén gazdag paprikatermés várjon rád, akkor van néhány feladat, amit el kell végezned a kertben.

Kevesen tudják, de nemcsak a paradicsomot érdemes megmetszeni, hogy bőséges legyen a termése, de a paprikát is. Szóval elő a metszőollóval, irány a kert, mutatjuk az utasításokat, hogyan ritkítsd meg a paprikabokrodat.

Ezt tedd meg a paprikabokorral, hogy sok termést hozzon

Viszlát, virág!

Alulról az első elágazásnál lévő virágokat vágd vissza, hiszen ezek elszívják az összes tápanyagot, és a fölötte lévő paprikák már nem fognak tudni megfelelően fejlődni. Akkor is nyugodtan vágd le, ha már termés van rajta. Egy-két paprika levágásából semmi probléma nem lesz, hiszen rengeteg másik terem majd helyettük.

Viszlát, hajtások!

Csakúgy, mint a paradicsomnál, a paprikánál is vannak hónaljhajtások, melyeket jó visszavágni: a két erősebb ág között megjelenő gyengébb hajtást kell kivágni.

Ezzel erősebbek és egészségesebbek lesznek a levelek, ami elengedhetetlen az egészséges paprikatermés fejlődéséhez.

Alsó levelek

A szár alsó részén megjelenő leveleket is nyugodtan távolítsd el, hiszen ezek csak elszívják a tápanyagot, és nem sok hasznuk van. Így jobban fog szellőzni, és kevesebb az esély arra, hogy elgombásodjon.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...