Bezárja kapuit a Balaton egyik leghangulatosabb borozója

Még egy kedves ismerőstől kell búcsúznunk így 2022 legelején, ugyanis végleg bezár a balatonszőlősi Papok Borozója. A hangulatos családi étterem sokak kedvence volt, a történet folytatása egyelőre kérdéses.

Szilveszter előtt egy nappal, december 30-án jelent meg a Papok Borozójának búcsúüzenete az étterem Facebook-oldalán. A szomorú hír igen váratlanul érhette a vendéglátóhelyért rajongókat, hiszen az év végét megelőző napokban rendületlenül nyitva volt a borozó, sőt, különböző programok is színesítették a Papok Borozójának önmagában is nagyon hangulatos légkörét.

Bezárja kapuit a Balaton egyik leghangulatosabb borozója / Fotó: Papok Borozója Facebook-oldal

Aki valaha is ellátogatott a kis, 700 lakost számláló Balatonszőlősre, egészen valószínű, hogy hallott már a Papok Borozójáról, esetleg (egy kacsintós helyi tippnek köszönhetően) evett is ott néhány ízletes falatot.

A szőlőhegy lankáin elhelyezkedő panorámás terasz, a családias hangulat és kedves kiszolgálás mind megfogta az idelátogató vendégeket, nem csoda hát, hogy a borozó általában töretlen népszerűségnek örvendett.

Az átlagos balatoni mentalitással kissé szembemenve nemcsak a nyári szezonra építkeztek, hanem egész évben szívélyesen várták a vendégeket. A 2021-es év utolsó hónapjai még tele volt bizakodó hangvételű üzenetekkel az étterem Facebook-oldala, sőt, újévre egy közös koccintást is szerveztek.

Talán emiatt is hatott kétszer akkora sokként a hír, hogy a Papok Borozója bezárja kapuit. Az étterem tulajdonosa, a Papp-család az elmúlt három évben töretlen lelkesedéssel és odafigyeléssel vezette a borozót. Üzenetükben ugyan a szőlősi helynek búcsút intenek, azonban utalnak arra, hogy még nem hagyják el végleg a vendéglátás világát.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Papok Borozója Facebook-oldal


Újdonságok, hírek, érdekességek:

Legújabb receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!