Bezárja kapuit a Balaton egyik leghangulatosabb borozója

Még egy kedves ismerőstől kell búcsúznunk így 2022 legelején, ugyanis végleg bezár a balatonszőlősi Papok Borozója. A hangulatos családi étterem sokak kedvence volt, a történet folytatása egyelőre kérdéses.

Szilveszter előtt egy nappal, december 30-án jelent meg a Papok Borozójának búcsúüzenete az étterem Facebook-oldalán. A szomorú hír igen váratlanul érhette a vendéglátóhelyért rajongókat, hiszen az év végét megelőző napokban rendületlenül nyitva volt a borozó, sőt, különböző programok is színesítették a Papok Borozójának önmagában is nagyon hangulatos légkörét.

Bezárja kapuit a Balaton egyik leghangulatosabb borozója / Fotó: Papok Borozója Facebook-oldal

Aki valaha is ellátogatott a kis, 700 lakost számláló Balatonszőlősre, egészen valószínű, hogy hallott már a Papok Borozójáról, esetleg (egy kacsintós helyi tippnek köszönhetően) evett is ott néhány ízletes falatot.

A szőlőhegy lankáin elhelyezkedő panorámás terasz, a családias hangulat és kedves kiszolgálás mind megfogta az idelátogató vendégeket, nem csoda hát, hogy a borozó általában töretlen népszerűségnek örvendett.

Az átlagos balatoni mentalitással kissé szembemenve nemcsak a nyári szezonra építkeztek, hanem egész évben szívélyesen várták a vendégeket. A 2021-es év utolsó hónapjai még tele volt bizakodó hangvételű üzenetekkel az étterem Facebook-oldala, sőt, újévre egy közös koccintást is szerveztek.

Talán emiatt is hatott kétszer akkora sokként a hír, hogy a Papok Borozója bezárja kapuit. Az étterem tulajdonosa, a Papp-család az elmúlt három évben töretlen lelkesedéssel és odafigyeléssel vezette a borozót. Üzenetükben ugyan a szőlősi helynek búcsút intenek, azonban utalnak arra, hogy még nem hagyják el végleg a vendéglátás világát.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Papok Borozója Facebook-oldal


Újdonságok, hírek, érdekességek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...