Így még soha nem használtad a papírtörlőt

Kétségtelen, hogy a papírtörlőt számos céllal felhasználhatjuk a konyhában: ehhez nyúlunk, amikor kiömlik valami, amikor olajban sült finomságokat teszünk tányérra, vagy amikor csak gyorsan ki akarunk törölni egy serpenyőt. De ennél többet is tud is ez az alapvető használati tárgy!

A fent felsorolt felhasználási módokon túl azonban van még egy, kevésbé ismert haszna is a papírtörlőknek: segíthetnek frissen tartani a hűtőnkben várakozó zöldségeket, fűszernövényeket!

Így még soha nem használtad a papírtörlőt

Előfordulhat, hogy valamiből túl sokat vásárolunk, például azért, mert kifogtunk egy jó akciót. De az is meglehet, hogy veszünk egy adagnyi vágott fűszernövényt valamilyen fogáshoz, de nem használjuk fel az összeset. Ilyen esetben, ha nem szeretnénk pazarolni – márpedig ki szeret?! –, használjunk papírtörlőt!

Egész egyszerű dolgot kell tennünk: béleljük ki a hűtőszekrény zöldségtároló rekeszét papírtörlővel, ezzel kitolhatjuk a termékek frissességét.

Minden alkalommal, amikor új zöldségfélét teszünk bele, cseréljük ki a papírokat! Ha pedig egy zacskó salátát vagy spenótot szeretnénk frissen tartani, akkor egész egyszerűen tegyük bele a papírtörlőt a zacskójukba – ezáltal lassabban veszítik majd el a frissességüket.

Mindez egyébként azért működik, mert a legtöbb gyümölcs és zöldség idővel levet ereszt magából, ami miatt lassan, de biztosan bomlásnak indulnak a termékek. A papír viszont képes ezt a folyamatot megállítani azzal, hogy maga szívja fel a nedvességet. Érdemes egy próbát tenni!

Forrásunk volt.


Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...