Így még soha nem használtad a papírtörlőt

Kétségtelen, hogy a papírtörlőt számos céllal felhasználhatjuk a konyhában: ehhez nyúlunk, amikor kiömlik valami, amikor olajban sült finomságokat teszünk tányérra, vagy amikor csak gyorsan ki akarunk törölni egy serpenyőt. De ennél többet is tud is ez az alapvető használati tárgy!

A fent felsorolt felhasználási módokon túl azonban van még egy, kevésbé ismert haszna is a papírtörlőknek: segíthetnek frissen tartani a hűtőnkben várakozó zöldségeket, fűszernövényeket!

Így még soha nem használtad a papírtörlőt

Előfordulhat, hogy valamiből túl sokat vásárolunk, például azért, mert kifogtunk egy jó akciót. De az is meglehet, hogy veszünk egy adagnyi vágott fűszernövényt valamilyen fogáshoz, de nem használjuk fel az összeset. Ilyen esetben, ha nem szeretnénk pazarolni – márpedig ki szeret?! –, használjunk papírtörlőt!

Egész egyszerű dolgot kell tennünk: béleljük ki a hűtőszekrény zöldségtároló rekeszét papírtörlővel, ezzel kitolhatjuk a termékek frissességét.

Minden alkalommal, amikor új zöldségfélét teszünk bele, cseréljük ki a papírokat! Ha pedig egy zacskó salátát vagy spenótot szeretnénk frissen tartani, akkor egész egyszerűen tegyük bele a papírtörlőt a zacskójukba – ezáltal lassabban veszítik majd el a frissességüket.

Mindez egyébként azért működik, mert a legtöbb gyümölcs és zöldség idővel levet ereszt magából, ami miatt lassan, de biztosan bomlásnak indulnak a termékek. A papír viszont képes ezt a folyamatot megállítani azzal, hogy maga szívja fel a nedvességet. Érdemes egy próbát tenni!

Forrásunk volt.


Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...