Így készítettünk 5-féle színben lágyan krémes panna cottát, csak természetes színezékkel

Gyümölcsök és zöldségek bevonásával megmutatjuk az egyik legismertebb olasz desszert színezési lehetőségeit – ilyen szépnek még talán sosem láttuk!

A panna cotta egy klasszikus kanalas desszert, melyet ízlés és évszak szerint számtalan variációban elkészíthetünk. A szemérmetlenül rezgős "puding" receptje piemonti eredetű. Számos hasonló társa létezik, mint például a blancmange, vagy a bajor krém, mégis tartja közöttük a listavezető helyét. A friss, krémes tejszín és az illatos vanília magok találkozásának köszönhetően fantasztikus aromabomba robban fel a szájban minden egyes falatnál. Gyorsan elkészíthető, bármilyen gyümölccsel kombinálható, leginkább citrusokkal és bogyós gyümölcsökkel alkot nagyszerű párost, ezen kívül még mangóval és maracujával is nagyszerű, de a kávé, a csoki, sőt még egy kis gyümölcspálinka sem tudja elrontani!

Most megmutatjuk a színpaletta 5 elemét panna cottára írva, sárga, narancs, piros, lila és türkíz „kabátot” kreáltunk az egyébként fehér desszertnek. Magába az alap krémbe gyümölcsdarabokat nem tettünk, hogy megmaradjon a rezgős, masszívabb, ugyanakkor puha, szájban gyorsan olvadó állaga. A hozzávalók természetes színét használtuk fel az öntetek elkészítéséhez, aztán friss gyümölcsökkel díszítettük a jól behűtött nyalánkságot.

Tipp: az öntethez késíztett gyümölcsszínezéket mindenképpen szűrd át, ne maradjon benne se rost, se mag, akkor lesz szép egyenletes a tükörglazúrod!

Piros

Ribizlivel a legpirosabb, málnával a legízletesebb, mindenki válassza ki a maga favorit pirosbogyós gyümölcsét, amiből cukorral gyorsan felfőz és besürít egy nagyszerű bevonatot a fehér panna cotta tetejére.

Természetes alapanyagokkal színezett glazúr és panna cotta - receptért kattints a képre!

Lila vagy bordó

Áfonyával, szederrel, szilvával, kékszőlővel csodálatos árnyalatokat tudunk létrehozni a kéktől a lilán keresztül a bordóig a gyümölcsök héjából áztatással, kiforralással. Mindegyik bogyó más tónusú, ezek ötvözése további remek lehetőséget rejt magában, amin pár csepp citromlével finomhangolást végezhetünk, vagyis világosíthatunk.

Narancs

Sárgarépából vagy sütőtökből gyümölcscentrifugával nagyszerű zöldséglevet nyerünk, frissen, éretten nagyon édesek. Narancslevet is főzhetünk be cukorral, de mindezeket keverhetjük is az izgalmas eredmény reményében.

Tipp: az egyes zöldség- és gyümölcsleveket szűrőn nyomjuk át, hogy ne maradjon se rost, se mag a levükben, így egységes és ez által fényesebb bevonatot tudunk a panna cottára készíteni.

Citromsárga citrusokkal

Citromléből cukorból kevés sáfrány hozzáadásával nagyon finom limonádés bevonatot képezhetünk. Sáfrány helyett az olcsóbb sáfrányos szeklicét vagy a legegyszerűbb kurkumát is alkalmazhatjuk a sárga szín biztosítására.

Panna cotta gyümölcsös glazúrral - receptért kattints a képre!

Kék és zöld

Spirulinával inkább türkiz, matchával csodálatos zöld lesz az öntetünk. A legolcsóbb azonban, ha szedünk pár fügefalevelet, azt 130 fokon röviden kiszárítjuk a sütőben, kávédarálóval porrá őröljük, és ezzel színezzük a panna cotta bevonatát. Ettől egy cseppet világosabb zöld lesz, de ízben és illatban simán veri majd a matchás változatot.

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Panna cotta gyümölcsös glazúrral – a teljes recepteket mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...