Palermo paprika, avokádó, cukkini - kiderült, hogy igen meglepő zöldségeket imádnak a magyarok

Meglepően megnövekedett a kereslet az elmúlt években a különleges zöldségek és gyümölcsök iránt, a magyarok új kedvence lett az avokádó, a Palermo paprika és a cukkini is. 

iBár hivatalos adatokat még nem közöltek az egyre nagyobb keresletre szert tevő zöldségek és gyümölcsök eladásáról, a magyar zöldség-gyümölcs nagykereskedői piac egyik vezetője szerint az elmúlt években látványosan többen érdeklődnek az avokádó, a Palermo paprika illetve a cukkini iránt- derült ki a G7.hu cikkéből.

Sült paprikás gnocchi

A sült paprikát minden formában imádom, fantasztikus íze van, főleg, ha kicsit megpörkölődik. Ez a tésztaféle éppen ezért nem is kíván mást, mint egy kis vajas szószt, amiben egy kis ...

Míg az avokádó évek óta nagy népszerűségnek örvend nem csak Magyarországon, de az egész világon is, addig a különböző paprikafajták iránt (Palermo, kaliforniai és kápia) kifejezetten a téli időszakban nő meg a kereslet.

Egyre több termelő termeszt kápia paprikát Magyarországon is.

A KSH adatai szerint az egy főre jutó paprikafogyasztás ugyan nem nőtt meghatározóan az elmúlt évekhez képest (kb. 4kg - 4,5 kg/év), a nagykereskedő szerint a piros és élénkebb színű paprikafajták télen sokkal több embert vonzanak a kevésbé feltűnő TV-paprikával szemben.

Ezt láttad már? - A 21 leghülyébb zöldség és gyümölcs

Míg a folyamatosan csak dráguló kaliforniai paprikát külföldről hozzák be az országba, addig egyre több az olyan magyar termelő, aki a megnövekvő kereslet miatt különböző kápiafajtákat kezdett el termeszteni, így csökkentve az importkitettséget.

A nagykereskedő tapasztalatai szerint a fogyasztók körében csökkent az érdeklődés a padlizsán iránt, az elmúlt években ugyanis egyre kevesebben vásárolják meg a lila tojásgyümölcsöt.

Bár a cukkiniről nem esett külön szó a cikkben, nálunk a Nosaltyn évek óta a cukkinis ételeket szeretitek a legjobban!

Sajtos töltött cukkini

Szerencsére évről évre egyre több cukkini terem a családi "kertészetben", ezzel együtt teremnek a jobbnál-jobb cukkinis receptek. Íme az egyik, anyukám specialitása. Bármilyen sajtot ...

Perzsiai cukkini frittata

Aki szerint a cukkini íztelen, mindenképp próbálja ki ezt a receptet! Az eredeti neve: Kuku Kadoo. Fűszeres, de nem túl erős. Hidegen, melegen egyaránt finom.

Ezeket olvastad már?

címlapfotó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...