Palermo paprika, avokádó, cukkini - kiderült, hogy igen meglepő zöldségeket imádnak a magyarok

Meglepően megnövekedett a kereslet az elmúlt években a különleges zöldségek és gyümölcsök iránt, a magyarok új kedvence lett az avokádó, a Palermo paprika és a cukkini is. 

iBár hivatalos adatokat még nem közöltek az egyre nagyobb keresletre szert tevő zöldségek és gyümölcsök eladásáról, a magyar zöldség-gyümölcs nagykereskedői piac egyik vezetője szerint az elmúlt években látványosan többen érdeklődnek az avokádó, a Palermo paprika illetve a cukkini iránt- derült ki a G7.hu cikkéből.

Míg az avokádó évek óta nagy népszerűségnek örvend nem csak Magyarországon, de az egész világon is, addig a különböző paprikafajták iránt (Palermo, kaliforniai és kápia) kifejezetten a téli időszakban nő meg a kereslet.

Egyre több termelő termeszt kápia paprikát Magyarországon is.

A KSH adatai szerint az egy főre jutó paprikafogyasztás ugyan nem nőtt meghatározóan az elmúlt évekhez képest (kb. 4kg - 4,5 kg/év), a nagykereskedő szerint a piros és élénkebb színű paprikafajták télen sokkal több embert vonzanak a kevésbé feltűnő TV-paprikával szemben.

Ezt láttad már? - A 21 leghülyébb zöldség és gyümölcs

Míg a folyamatosan csak dráguló kaliforniai paprikát külföldről hozzák be az országba, addig egyre több az olyan magyar termelő, aki a megnövekvő kereslet miatt különböző kápiafajtákat kezdett el termeszteni, így csökkentve az importkitettséget.

A nagykereskedő tapasztalatai szerint a fogyasztók körében csökkent az érdeklődés a padlizsán iránt, az elmúlt években ugyanis egyre kevesebben vásárolják meg a lila tojásgyümölcsöt.

Bár a cukkiniről nem esett külön szó a cikkben, nálunk a Nosaltyn évek óta a cukkinis ételeket szeretitek a legjobban!

Ezeket olvastad már?

címlapfotó

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...