Palermo paprika, avokádó, cukkini - kiderült, hogy igen meglepő zöldségeket imádnak a magyarok

Meglepően megnövekedett a kereslet az elmúlt években a különleges zöldségek és gyümölcsök iránt, a magyarok új kedvence lett az avokádó, a Palermo paprika és a cukkini is. 

iBár hivatalos adatokat még nem közöltek az egyre nagyobb keresletre szert tevő zöldségek és gyümölcsök eladásáról, a magyar zöldség-gyümölcs nagykereskedői piac egyik vezetője szerint az elmúlt években látványosan többen érdeklődnek az avokádó, a Palermo paprika illetve a cukkini iránt- derült ki a G7.hu cikkéből.

Míg az avokádó évek óta nagy népszerűségnek örvend nem csak Magyarországon, de az egész világon is, addig a különböző paprikafajták iránt (Palermo, kaliforniai és kápia) kifejezetten a téli időszakban nő meg a kereslet.

Egyre több termelő termeszt kápia paprikát Magyarországon is.

A KSH adatai szerint az egy főre jutó paprikafogyasztás ugyan nem nőtt meghatározóan az elmúlt évekhez képest (kb. 4kg - 4,5 kg/év), a nagykereskedő szerint a piros és élénkebb színű paprikafajták télen sokkal több embert vonzanak a kevésbé feltűnő TV-paprikával szemben.

Ezt láttad már? - A 21 leghülyébb zöldség és gyümölcs

Míg a folyamatosan csak dráguló kaliforniai paprikát külföldről hozzák be az országba, addig egyre több az olyan magyar termelő, aki a megnövekvő kereslet miatt különböző kápiafajtákat kezdett el termeszteni, így csökkentve az importkitettséget.

A nagykereskedő tapasztalatai szerint a fogyasztók körében csökkent az érdeklődés a padlizsán iránt, az elmúlt években ugyanis egyre kevesebben vásárolják meg a lila tojásgyümölcsöt.

Bár a cukkiniről nem esett külön szó a cikkben, nálunk a Nosaltyn évek óta a cukkinis ételeket szeretitek a legjobban!

Ezeket olvastad már?

címlapfotó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk