Palágyi Eszter elhagyja Budapestet, ezeket lehet tudni új vidéki étterméről

Palágyi Eszter új helyen, a festői szépségű Szigligeten nyitja meg legújabb, nevével ellátott éttermét, amely sem a fine dining, sem a bisztró, sem a comfort food vonalát nem lesz hivatott követni.

Palágyi Eszter még 2019-ben hagyta ott a Costes konyháját, az elmúlt két évben sem volt azonban tétlen: egyszerre készült a Bocuse d'Or Hungary séfversenyére és fejlesztette executive séfként a megnyitásra készülő Matild Palace étlapját. A Michelin-csillagos séf a Dining Guide-nak adott interjút jövőbeli terveiről.

Mint az a beszélgetésből kiderül, a koronavírus-járvány miatt a török tulajdonban lévő Matild Palace megnyitója folyamatosan csúszott, Palágyi Eszter pedig végül elköszönt a helytől, és inkább Szigliget felé vette az irányt, ahol hamarosan megnyílik saját nevével fémjelzett étterme, ami a Szigligeti Várudvar Étterem - Palágyi Eszter nevet kapta. A közelgő nyitással kecsegtető helyről eddig még nem lehet sokat tudni, az biztos viszont, hogy a Balaton észak-nyugati részén található település rengeteg élményt kínál majd a nyári szezonban: szabadtéri koncertek, színházi estek, filmvetítések és egy külön food court is lesz majd a várudvar területén, a Szigliget Várudvar Étterem - Palágyi Eszter pedig a kúriaépületben és annak teraszán kap majd helyett.

A Dining Guide-nak adott interjúban Palágyi Eszter még nem árulta el, pontosan kikkel dolgozik együtt a készülő projekten, annyit viszont elmondott, hogy a sors "régi családjával" hozta össze, az étterem pedig sem a fine dining, sem a bisztró, sem a comfort food vonalat nem fogja követni, hanem a saját ötletek mentén halad majd: a Várudvar Étterem a családi és baráti találkozóknak, a nyugodt és hangulatos étkezéseknek lesz a színhelye heti hét napon. Idén még csak a nyári szezonra nyitnak ki, kétszer 100-150 fős kapacitással, az étteremben pedig lehetőség lesz reggeli-, ebéd- és vacsorafogyasztásra is.

Palágyi Eszter arról is beszélt, mit gondol a vendéglátás jövőbeli átalakulásáról. Szerinte most adott lesz a lehetőség, hogy minden ország a saját formájára építse a vendéglátási szokásait.

Itt a lehetőség, hogy új alapokra építsünk, még jobban koncentráljunk a saját hangunkra és a vendégek igényeire. Az embereknek is már rettenetesen hiányzik a közös étkezések élménye, és már nemcsak érzik, de értik is a minőséget

- nyilatkozta a séf a Dining Guide-nak.

Palágyi Eszter szerint az emberek már ki vannak éhezve egymás társaságára, ezáltal sokkal jobban értékelik a közösen eltöltött időt. Ahogy ő fogalmazott, sosem volt még annyira elfoglalt, mint az első hullám után, az elmúlt időszakban pedig rengeteg pozitív visszajelzést kapott a munkájára. Életpályája egyik legfontosabb állomására készül most, májusban pedig remélhetőleg mi is megtudjuk majd, milyen lesz a Szigligeti Várudvar Étterem - Palágyi Eszter.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...