Palágyi Eszter elhagyja Budapestet, ezeket lehet tudni új vidéki étterméről

Palágyi Eszter új helyen, a festői szépségű Szigligeten nyitja meg legújabb, nevével ellátott éttermét, amely sem a fine dining, sem a bisztró, sem a comfort food vonalát nem lesz hivatott követni.

Palágyi Eszter még 2019-ben hagyta ott a Costes konyháját, az elmúlt két évben sem volt azonban tétlen: egyszerre készült a Bocuse d'Or Hungary séfversenyére és fejlesztette executive séfként a megnyitásra készülő Matild Palace étlapját. A Michelin-csillagos séf a Dining Guide-nak adott interjút jövőbeli terveiről.

Mint az a beszélgetésből kiderül, a koronavírus-járvány miatt a török tulajdonban lévő Matild Palace megnyitója folyamatosan csúszott, Palágyi Eszter pedig végül elköszönt a helytől, és inkább Szigliget felé vette az irányt, ahol hamarosan megnyílik saját nevével fémjelzett étterme, ami a Szigligeti Várudvar Étterem - Palágyi Eszter nevet kapta. A közelgő nyitással kecsegtető helyről eddig még nem lehet sokat tudni, az biztos viszont, hogy a Balaton észak-nyugati részén található település rengeteg élményt kínál majd a nyári szezonban: szabadtéri koncertek, színházi estek, filmvetítések és egy külön food court is lesz majd a várudvar területén, a Szigliget Várudvar Étterem - Palágyi Eszter pedig a kúriaépületben és annak teraszán kap majd helyett.

A Dining Guide-nak adott interjúban Palágyi Eszter még nem árulta el, pontosan kikkel dolgozik együtt a készülő projekten, annyit viszont elmondott, hogy a sors "régi családjával" hozta össze, az étterem pedig sem a fine dining, sem a bisztró, sem a comfort food vonalat nem fogja követni, hanem a saját ötletek mentén halad majd: a Várudvar Étterem a családi és baráti találkozóknak, a nyugodt és hangulatos étkezéseknek lesz a színhelye heti hét napon. Idén még csak a nyári szezonra nyitnak ki, kétszer 100-150 fős kapacitással, az étteremben pedig lehetőség lesz reggeli-, ebéd- és vacsorafogyasztásra is.

Palágyi Eszter arról is beszélt, mit gondol a vendéglátás jövőbeli átalakulásáról. Szerinte most adott lesz a lehetőség, hogy minden ország a saját formájára építse a vendéglátási szokásait.

Itt a lehetőség, hogy új alapokra építsünk, még jobban koncentráljunk a saját hangunkra és a vendégek igényeire. Az embereknek is már rettenetesen hiányzik a közös étkezések élménye, és már nemcsak érzik, de értik is a minőséget

- nyilatkozta a séf a Dining Guide-nak.

Palágyi Eszter szerint az emberek már ki vannak éhezve egymás társaságára, ezáltal sokkal jobban értékelik a közösen eltöltött időt. Ahogy ő fogalmazott, sosem volt még annyira elfoglalt, mint az első hullám után, az elmúlt időszakban pedig rengeteg pozitív visszajelzést kapott a munkájára. Életpályája egyik legfontosabb állomására készül most, májusban pedig remélhetőleg mi is megtudjuk majd, milyen lesz a Szigligeti Várudvar Étterem - Palágyi Eszter.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...