A palacsintatészta szerencsére épp annyira egyszerű, hogy elkezdhetjük a kedvünkre alakítani. Csakúgy, mint a kisütés után, előtte is a saját ízlésünk szerint formálhatjuk a masszát, adhatunk neki extra ízt, színt, izgalmasabb állagot. A legtöbbször recept sem kell a variáláshoz, abszolút elkezdhetünk bátran improvizálni a palacsintatésztával, persze csak akkor, ha betartunk néhány minimális szabályt. Nézzük, mik ezek!
Nézd meg a galériában, mi kerülhet a tésztába:
5 izgalmas dolog, amivel feldobhatod a palacsintatésztát
Csokoládé
Nemcsak kakaós, hanem csokoládés palacsintákat is süthetünk: ezt a technikát az amerikaiak saját töpszli, vastag verziójukban már régóta alkalmazzák. De ne mondja senki, hogy a mi vékonyabb, magyar palacsintáink ne bírnának el egy kevés olvadozó csokoládét. Vágjuk apróra, majd alaposan keverjük el a masszában: így gyorsabban olvad, és egységesebb eredményt ad.
Próbáld ki ezeket a recepteket:
Rusztikus almás palacsinta
A klasszikus palacsintánál jóval vastagabb, laktatóbb desszert - még könnyebb levesek után is ideális második fogás.
Diós palacsintatorta
A palacsintát nem lehet nem szeretni, hiszen annyiféleképpen tölthetjük meg a kisült, könnyű tésztalapokat, hogy mindenki megtalálja a saját kedvencét. De ha azt hiszik, már nem ...
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több konyhai ötlet neked: