4 szabály, amit tartsunk be, hogy jól működjön a pajzsmirigyünk

A megfelelő pajzsmirigyműködés elengedhetetlen, hogy testünk helyesen működjön, hiszen ez az aprócska szervünk szinte mindent befolyásol.

A pajzsmirigy rengeteg mindenre hatással van a szervezetünkben, többek között az izmok és az idegrendszer működésére vagy a szervezet alap anyagcsere-folyamataira, sok-sok egyéb mellett, ezért fontos, hogy odafigyeljünk arra, hogy helyesen működjön. Szerencsére ételekkel is támogathatjuk a pajzsmirigy egészségét.

Rostban gazdag ételek

A rostban gazdag ételek segítik a megfelelő bélműködést – a túl lassú bélmozgás miatt felhalmozódhatnak a toxinok a szervezetben, ami a pajzsmirigyre is károsan hat. Fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldséget, teljes kiörlésű liszttel készült fogásokat és hüvelyeseket.

Nyers ételek

Ha tehetjük, együnk olyan fogásokat, melyek nyers alapanyagokból állnak, és kevés összetevőt tartalmaznak. Emellett érdemes több növényi eredetű zsiradékot és fehérjét, például avokádót, olajos magokat, tofut és olívabogyót enni.

Olajos magvak

Bár ajánlott mértéket tartani a különböző magvakkal, hiszen magas a kalóriatartalmuk, mégis érdemes napi egy-két marékkal fogyasztani belőlük. A diófélék segítenek szabályozni az étvágyat, kiegyensúlyozni a vércukorszintet, és fehérjét is tartalmaznak.

Mindig reggelizzünk

A pajzsmirigy helyes működése érdekében a legjobb, ha naponta többször is étkezünk, és soha nem hagyjuk el a reggelit. Arra figyeljünk, hogy az adagok ne legyenek nagyok, törekedjünk a többször kevesebb alapelvre.

Forrásunk volt.


Még több egészség:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...