Az őrségi Pajta a magyar gasztronómia egyedülálló szereplője, mely most egy különleges menüsorral várja az arra kirándulókat február 13-tól. Szombaton ugyanis útjára indul a Pajta Szer Food, azaz az őrségiesített street food, melyre szombati és vasárnapi napokon, 10-16 között csaphatnak le az arra járók.
A Pajta csodás fogásairól és éttermi szemléletéről, az alapanyagok szeretetéről és mély ismeretéről már írtunk korábban. Farkas Richárd séf és csapata ezúttal is izgalmas menüsort állított össze, amivel ráadásul a nehéz éttermi helyzetben végre egy kicsit össze tudták kovácsolni a csapatot. A rétes technikájának elsajátítását és a készítési folyamat koordinációját például Erika és Szilvi, a hely mosogatói végzik. Itt bizony a klasszikus gyúrás-nyújtást kell elképzelni, aminek mostanra mindenki mestere lett a konyhán.
Az étel kínálat 4 tételből áll, melyek klasszikus őrségi ételek:
- vargányaleves hajdinával vagy szarvasgerinccel, választható belevalóval
- dödölle szalafői tejföllel, hagymával és a kondorfai hentes szalonnájával
- túrógombóc nagyrákosi házi túróból, tökkompóttal, tökmagolajos fehércsokoládé-mousse-szal
- rétesek: sütőtökös-mákos és túrós-almás, a saját ültetvényünkről pedig homoktövis is kerül bele
Ezek kerülnek újrahasznosított és öko dobozokba, onnan pedig a kirándulók hátizsákjába, amit a vendégek elfogyaszthatnak otthon, túrázás közben vagy a Vadása tó partján. A Pajta csapata minden szabályt és előírást betartva, a legnagyobb figyelemmel járnak el, ahogy mondják:
senkit sem szeretnénk biztatni a járványügyi szabályok megszegésére, viszont az őrségi erdőt-mezőt járva a friss levegő mellett a szociális távolságtartás egyszerűsége is garantált... és most már az Őrség és a Pajta ízei is.
Az árak 1200-2400 forint között mozognak majd.
Étteremtémában ne hagyd ki az alábbi cikkeket sem: