Kiderült, hogy ki lesz a Pajta étterem új séfje

Az új séf többek között az Onyx, az Olimpia és a tatai Platán éttermekben szerezte tapasztalatait.

A Pajta étterem idén februárban jelentette be, hogy séfje, Farkas Richárd más utakon folytatja gasztronómiai karrierjét. Ekkor még nem árulták el, hogy ki lép a nyomdokaiba, de most végre fény derült rá.

Új taggal bővül a Pajta
Fotó: Pajta / Facebook

2022-ben a Pajta és megálmodói, Kvaszniczáné Marjai Flóra és Kvasznicza Ferenc „a legmelegszívűbb vendéglátók díját" (Welcome and Service Award) zsebelték be a Michelin Guide anonim inspektoraitól. Az étterem díjnyertes csapata pedig most egy új taggal bővült.

Akács István korábban már az Onyx és az Olimpia éttermekben is megfordult
Fotó: Pajta / Facebook

Hiszek abban, hogy egy séf védjegye a saját története, amelyet ízekben kifejezve tányéron kínál a vendégeknek

– meséli az új séf, Akács István.
A Pajta húsvéti menüjét már Akács István készíti
Fotó: Pajta / Facebook

Az étterem új séfje, István áprilistól vette át a Pajta konyhájának vezetését. Egyenesen Mexikóból érkezett az Őrségbe, korábban pedig Michelin-csillagos skandináv éttermekben szerzett tapasztalatot olyan hazai éttermek mellett, mint az Onyx, az Olimpia vagy a tatai Platán.

A Pajta húsvéti menüjét már ő jegyzi, így a vendégek hamarosan ki is próbálhatják az új séf ételalkotásait.

Címlapfotó: Pajta / Facebook


Olvasd el a legjobb éttermek vezetőivel készült interjúinkat:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...