A Pajta étterem idén februárban jelentette be, hogy séfje, Farkas Richárd más utakon folytatja gasztronómiai karrierjét. Ekkor még nem árulták el, hogy ki lép a nyomdokaiba, de most végre fény derült rá.
Fotó: Pajta / Facebook
2022-ben a Pajta és megálmodói, Kvaszniczáné Marjai Flóra és Kvasznicza Ferenc „a legmelegszívűbb vendéglátók díját" (Welcome and Service Award) zsebelték be a Michelin Guide anonim inspektoraitól. Az étterem díjnyertes csapata pedig most egy új taggal bővült.
Fotó: Pajta / Facebook
Hiszek abban, hogy egy séf védjegye a saját története, amelyet ízekben kifejezve tányéron kínál a vendégeknek
– meséli az új séf, Akács István.
Fotó: Pajta / Facebook
Az étterem új séfje, István áprilistól vette át a Pajta konyhájának vezetését. Egyenesen Mexikóból érkezett az Őrségbe, korábban pedig Michelin-csillagos skandináv éttermekben szerzett tapasztalatot olyan hazai éttermek mellett, mint az Onyx, az Olimpia vagy a tatai Platán.
A Pajta húsvéti menüjét már ő jegyzi, így a vendégek hamarosan ki is próbálhatják az új séf ételalkotásait.
Címlapfotó: Pajta / Facebook
Olvasd el a legjobb éttermek vezetőivel készült interjúinkat: