Kiderült, hogy ki lesz a Pajta étterem új séfje

Az új séf többek között az Onyx, az Olimpia és a tatai Platán éttermekben szerezte tapasztalatait.

A Pajta étterem idén februárban jelentette be, hogy séfje, Farkas Richárd más utakon folytatja gasztronómiai karrierjét. Ekkor még nem árulták el, hogy ki lép a nyomdokaiba, de most végre fény derült rá.

Új taggal bővül a Pajta
Fotó: Pajta / Facebook

2022-ben a Pajta és megálmodói, Kvaszniczáné Marjai Flóra és Kvasznicza Ferenc „a legmelegszívűbb vendéglátók díját" (Welcome and Service Award) zsebelték be a Michelin Guide anonim inspektoraitól. Az étterem díjnyertes csapata pedig most egy új taggal bővült.

Akács István korábban már az Onyx és az Olimpia éttermekben is megfordult
Fotó: Pajta / Facebook

Hiszek abban, hogy egy séf védjegye a saját története, amelyet ízekben kifejezve tányéron kínál a vendégeknek

– meséli az új séf, Akács István.
A Pajta húsvéti menüjét már Akács István készíti
Fotó: Pajta / Facebook

Az étterem új séfje, István áprilistól vette át a Pajta konyhájának vezetését. Egyenesen Mexikóból érkezett az Őrségbe, korábban pedig Michelin-csillagos skandináv éttermekben szerzett tapasztalatot olyan hazai éttermek mellett, mint az Onyx, az Olimpia vagy a tatai Platán.

A Pajta húsvéti menüjét már ő jegyzi, így a vendégek hamarosan ki is próbálhatják az új séf ételalkotásait.

Címlapfotó: Pajta / Facebook


Olvasd el a legjobb éttermek vezetőivel készült interjúinkat:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...