A padlizsán (avagy tojásgyümölcs) jó pár évtizede bevette magát a magyar zöldségkínálatba, annak ellenére, hogy botanikailag gyümölcsnek számít, és azóta, töretlenül az egyik legnépszerűbb alapanyag konyhánkban - figyelem, nem csak padlizsánkrémben finom! A keménymagot képező, vállalkozó kedvű rajongók egyenesen maguknak termesztik saját kertjükben. Ezúttal azokat a jeleket vizsgáljuk meg, amelyekből biztosra vehetjük, hogy megérett a padlizsánunk!
Padlizsánschnitzel paradicsomszósszal
Roppanós bundában érkezik a belül krémesre sült padlizsán, ami impozáns méretével egy tányérról lelógós schnitzel hangulatát kelti. Mondjuk ízeiben inkább olaszos, mint német, ...
Mutabal, a közép-keleti sült padlizsánkrém
A mutabal a Közép-Kelet sült padlizsánkréme. A legnagyobb különbség az itthon készített mártogatóshoz képest, hogy majonéz helyett tahini, azaz szezámmagpaszta kerül bele. Érdemes ...
Kattints a galériára, hogy megtudd, mik a jelei annak, hogy megérett a padlizsán!
Miből tudhatjuk, hogy megérett a padlizsán? Segítünk!
Még több kert és növény itt: