Pácoljunk csirkét!

A legegyszerűbb és leggyorsabb csirkét készíteni vacsorára. A pácolást viszont ne felejtsük megejteni egy nappal vagy pár órával a sütés előtt.

Minden nap kitalálni, hogy mi legyen vacsorára nem egyszerű küldetés. Legtöbbször gyermekeink farkaséhesen érkeznek haza a suliból. Sokszor még az ebédet sem eszik meg, mert mondjuk nem ízlett nekik vagy idejük sem volt lemenni az ebédlőbe. Főtt étel nélkül azonban nem telhet el nap. Fejlődésben lévő szervezetüknek szüksége van a rá. Éppen ezért nekünk, szülőknek kell odafigyelnünk, hogy biztosítsuk számukra a napi egyensúlyt.

Mézes-mustáros dobverők

Az egyik menő étel gyermekeim körében a mézes-mustáros csirkemell. Nem szoktam sokat bajlódni vele. Hazaérkezésem után bepácolom és vacsorára kisütöm a husit. Hogy egy kicsit változtassak a megszokott receptúrán, csirkecombbal is megpróbálkoztam. Mindig csirkemellet enni ugyanis elég uncsi. Szerencsére nagyon jól bevált az újítás. A frissen aprított petrezselyem gyönyörűen díszíti a megpirult dobverőket és ízében is nagyszerűen harmonizál vele. Kevésbé lesz szaftos mint az eredeti verzió, de annál finomabb. Rizzsel vagy csak simán, vinegrettes salátával nagyszerű.

Citromos csiri

A csirkepácolás az egyik kedvenc foglalatosságom. Pikkpakk megvan, és nagyon megéri időt szánni rá. Ez a citromos pác, amit nemrég találtam valamelyik külföldi oldalon, vajpuhává varázsolja a husit. A kakukkfű illata pedig bejárja a konyhát, így alig bírjuk kivárni, hogy elkészüljön az étel. A legjobban egy kis jázminrizs illik hozzá, de tálalhatjuk krumplipürével vagy más zöldségpürével, esetleg simán, csak salátával.

Jövő héten répaételeket kóstolunk, addig is pácoljuk és süssük a finomabbnál finomabb csirkesülteket.

Gréti

További pácolt csirkerecepteket itt találtok

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...