Ha így főzöd a tésztát, kevesebb lesz a rezsiszámlád

Manapság minden forint számít, így érdemes az összes létező spórolós trükköt kipróbálni. A most következő Otthon Tippünkben Giorgio Parisi, a 2021-es fizikai Nobel-díj nyertese árulja el saját technikáját.

A rezsinövekedésnek köszönhetően az emberek mindent megtesznek azért, hogy spóroljanak otthonukban. Rengeteg tippet adtunk már mi is, hogyan spórolj a rezsiszámla végösszegén, most pedig egyenesen egy Nobel-díjas fizikustól érkezik egy tésztafőzési trükk, ami már Olaszországban is vírusként terjed, szóval tényleg érdemes lehet megfogadni.

Ha így főzöd a tésztát, kevesebb lesz a rezsiszámlád

A módszerhez szerencsére semmilyen külön eszközre nincsen szükségünk, mindent ugyanúgy kell az elején csinálni. Forraljuk fel a vizet, tegyük bele a tésztát, majd hagyjuk 2 percig a tűzön. Ezután zárjuk el a gázt, majd fedjük le az edényt, és hagyjuk a tésztát „főni”, amíg puha nem lesz.

A fizikus számításai szerint egy tésztafőzéssel körülbelül 8 percnyi gázt spórolunk, ami nem tűnik soknak, de mint a mondás tartja: sok kicsi sokra megy.

Persze nem mindenki van elragadtatva az ötlettől, különösen a profik kritizálják a módszert. A Michelin-csillagos séf, Antonello Colonna szerint az ilyen főzési módszer gumiszerű tésztát eredményez, Luigi Pomata egyszerűen csak annyit mondott: katasztrofális.

Persze ettől függetlenül egy próbát megérhet a trükk, hiszen előfordulhat, hogy nem is érezni annyira a különbséget.

Forrásunk volt.


Még több spórolási tipp:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...