Így tárold a fa vágódeszkád, hogy minél tovább használhasd

Talán nem tulajdonítunk túl nagy jelentőséget a vágódeszka tárolásának, de ha tip-top konyhát szeretnénk, ahol mindennek megvan a maga a helye, akkor bizony nem mindegy, hogyan tároljuk a fa vágódeszkát. Ebben segít Otthon Tippünk!

A vágódeszka a legtöbb háztartásban majdnem minden nap előkerül, szóval fontos, hogy mindig alaposan el legyen tisztítva. Különösen igaz ez egy fa vágódeszkánál, ami a rendszeres használat miatt deformálódhat, arról nem is beszélve, hogy mindenféle oda nem illő kórokozó megtelepedhet a felszínén a gyakori használat után. Ahhoz, hogy minél hosszabb életű legyen a fa vágódeszkád, nem mindegy, hogyan tárolod.

Hagyományos nyári lecsó

A nyár egyik legnépszerűbb ultimét étele a lecsó. Biztosan mindenki kóstolta már valamilyen formában, ismeri, szereti, és van saját bevált, családi receptje is, ami egész biztosan ...

A „hétpecsétes titok”

Miután megtisztítottad a vágódeszkát, ügyelj arra, hogy mindkét oldala könnyedén száradhasson. Emiatt függőlegesen és féloldalasan döntsd a szárítónak, így a levegő mindkét oldalról tud áramlani. (Sose rakd mosogatógépbe!)

Ha a vágódeszkát vízszintesen hagynád száradni, akkor a nedvesség a deszka és a szárítófelület közé szorulna, ez pedig a görbülésre való hajlandóságot erősíti fel.

Tehát a titok annyi, hogy függőlegesen szárítsd a fa vágódeszkát, és így biztosan sokáig veled lesz.

Forrásunk volt.


Praktikák, amelyek segíthetnek neked a főzésben és a konyhában is:

Legújabb receptek

Panettone cukorbetegeknek

A kalács tésztája nagyon könnyű és laza annak ellenére. hogy tönkölyliszttel készült. Ünnep előtt pár nappal megsüthetjük, majd száraz, hűvös helyen konyharuhával letakarva ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...