A vágódeszka a legtöbb háztartásban majdnem minden nap előkerül, szóval fontos, hogy mindig alaposan el legyen tisztítva. Különösen igaz ez egy fa vágódeszkánál, ami a rendszeres használat miatt deformálódhat, arról nem is beszélve, hogy mindenféle oda nem illő kórokozó megtelepedhet a felszínén a gyakori használat után. Ahhoz, hogy minél hosszabb életű legyen a fa vágódeszkád, nem mindegy, hogyan tárolod.
A „hétpecsétes titok”
Miután megtisztítottad a vágódeszkát, ügyelj arra, hogy mindkét oldala könnyedén száradhasson. Emiatt függőlegesen és féloldalasan döntsd a szárítónak, így a levegő mindkét oldalról tud áramlani. (Sose rakd mosogatógépbe!)
Ha a vágódeszkát vízszintesen hagynád száradni, akkor a nedvesség a deszka és a szárítófelület közé szorulna, ez pedig a görbülésre való hajlandóságot erősíti fel.
Tehát a titok annyi, hogy függőlegesen szárítsd a fa vágódeszkát, és így biztosan sokáig veled lesz.
Praktikák, amelyek segíthetnek neked a főzésben és a konyhában is: