Kiderült, fogmásás előtt vagy után kell-e fogselymezni

A fogselyem használata elengedhetetlen a megfelelő szájhigiénia szempontjából, azonban ezzel kapcsolatban felmerülhet bennünk egy kérdés: fogmosás előtt vagy után kell használni a fogselymet? Otthon Tippünkben megválaszoljuk!

A megfelelő szájhigiénia elengedhetetlen egészségünk szempontjából, hiszen az egész szervezetünkre hatással lehet. A fogselyem pedig szerves része ennek, bár itt több kérdés is felmerülhet: mégis mikor érdemes fogselymezni? Fogmosás előtt vagy után kell ezt megejteni?

Most kiderül, mikor használjuk a fogselymet

Sasha Ross parodontológus megválaszolta a felmerült kérdéseket, és letisztázta a helyes szájhigiéniai szokásokat, hogy épek és egészségesek lehessenek fogaink és fogínyünk.

Az az igazság, hogy még nem tudjuk biztosan, bár egy tanulmány azt állítja, hogy a fogselymet fogmosás előtt kell használni, ezért általában ezt mondom a pácienseimnek.

– mondja dr. Ross

A tanulmányban – melyre az orvos hivatkozik – azt vizsgálták, milyen hatással van a fogak egészségére a fogselyem fogmosás előtti illetve utáni használata. Az eredmények azt mutatták: ha fogselymet használunk előbb, akkor az csökkenheti bizonyos típusú foglepedék kialakulásának kockázatát.

A fogselyem használata hihetetlenül fontos, mert a vizsgálatok ismételten azt mutatják, hogy csak fogmosással nem érjük el a fogak közötti területet. Ha nem szabadulunk meg a lepedéktől, az fogszuvasodáshoz vagy fogínybetegséghez vezethet

– erősítette meg az orvos.

A tanulmányból az is kiderült, hogy a javasolt módunk járunk el, azaz a fogselyemmel kezdünk, akkor megnyitjuk az utat a fogkrémben lévő fluor számára, hogy kifejthesse hatását.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek még:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...