Már egy kis alufólia segíthet a konyha legpiszkosabb részének tisztán tartásában

A konyha egyik legnehezebben takarítható területe, ahol rengeteg kosz gyülemlik fel. Otthon Tippünkben megmutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőle.

Sokszor nem is gondoljuk át, hogy a konyhánkban mennyi rejtett zug van. Ilyen többek között a tűzhely melletti rész is, ahol a főzőlap találkozik a konyhabútorral. Itt sajnos rengeteg olaj, zsír, ételmaradék és piszok képes felhalmozódni, melyet cseppet sem könnyű eltávolítani. Szerencsére van egy olcsó és egyszerű megoldás: az alufólia!

Már egy kis alufólia segíthet a konyha legpiszkosabb részének tisztán tartásában

A sütő melletti részt sokan valamilyen kis otthon eszkábált eszközzel próbálják meg kitakarítani. Azonban gyakran ezzel sem lehet megfelelően kitakarítani a területet. Az alufólia segíthet abban, hogy megelőzd a kosz felgyülemlését az adott helyen!

Hogyan csináld?

  • Első lépésként tisztítsd ki az adott területet.
  • Ezután vágj egy hosszú alufóliadarabot, és hajtsd össze úgy, hogy egy téglalapalakú formát kapj. Ezt a fóliát helyezd be a tűzhely és a szekrény közé a résbe, hogy felfogja a szennyeződéseket.
  • Ezzel lényegében egy védőgátat hozol létre, mely megakadályozza, hogy a leeső morzsák és a kiömlött ételek a résbe kerüljenek.

Fontos, hogy ezt folyamatosan cserélni kell, ha szeretnénk, hogy tiszta legyen a felületünk. Tehát amikor úgy ítéled meg, hogy koszos, inkább tegyél új fóliát a helyére!

Forrásunk volt.


Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...