A legtöbb háztartás egyik konyhaszekrényében csücsül egy négyoldalú reszelő, ami azért is kiváló eszköz, mert minden oldalán más és más konyhai teendőket végezhetünk el. Négy az egyben megoldás, de azért annyira mégsem. Hiszen nagyon ritkán használjuk a reszelő negyedik, furcsán rücskös oldalát, leginkább azért, mert nem tudjuk, mire való.
A Reddit közösségi oldal egyik posztjában merült fel a kérdés: ugyan mire lehet használni a reszelő negyedik oldalát?
Ez az a bizonyos oldal, amin a furcsa, rücskös dudorok vannak, és általában csak a kezünket sértjük fel vele.
A sok hasznos és kevésbé hasznos hozzászólás kavalkádjában végül kiderült a valós használat, ami sokakat megdöbbentett. Hiszen a negyedik oldal:
- nem mosogatószivacsok darabolására való, ahogy egy kommentelő humorosan megjegyezte,
- nem is védtelen, sajtreszelő kezek felsértésére,
- hanem különleges alapanyagok finomreszelésére alkalmas.
Keménysajtokat, citrusok héját, fokhagymát, szerecsendiót, gyömbért és csokoládét is reszelhetünk (vagy inkább finoman forgácsolhatunk) vele, de egyesek a tócsnihoz is ezzel reszelik a burgonyát.
Még több meglepő trükk és tipp: