Tudtad, hogy erre való a reszelő titokzatos negyedik oldala?

A legtöbb konyhai eszköz célszerű használata nem kíván túl sok fejtörést, bár akadnak néha meglepetések. Most például az is kiderült, mire jó a reszelő negyedik oldala, az Otthon Tipp keretében pedig el is áruljuk ezt.

A legtöbb háztartás egyik konyhaszekrényében csücsül egy négyoldalú reszelő, ami azért is kiváló eszköz, mert minden oldalán más és más konyhai teendőket végezhetünk el. Négy az egyben megoldás, de azért annyira mégsem. Hiszen nagyon ritkán használjuk a reszelő negyedik, furcsán rücskös oldalát, leginkább azért, mert nem tudjuk, mire való.

Tudtad, hogy erre való a reszelő titokzatos negyedik oldala?

A Reddit közösségi oldal egyik posztjában merült fel a kérdés: ugyan mire lehet használni a reszelő negyedik oldalát?

Ez az a bizonyos oldal, amin a furcsa, rücskös dudorok vannak, és általában csak a kezünket sértjük fel vele.

A sok hasznos és kevésbé hasznos hozzászólás kavalkádjában végül kiderült a valós használat, ami sokakat megdöbbentett. Hiszen a negyedik oldal:

  • nem mosogatószivacsok darabolására való, ahogy egy kommentelő humorosan megjegyezte,
  • nem is védtelen, sajtreszelő kezek felsértésére,
  • hanem különleges alapanyagok finomreszelésére alkalmas.

Keménysajtokat, citrusok héját, fokhagymát, szerecsendiót, gyömbért és csokoládét is reszelhetünk (vagy inkább finoman forgácsolhatunk) vele, de egyesek a tócsnihoz is ezzel reszelik a burgonyát.

Forrásunk volt.


Még több meglepő trükk és tipp:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...