Tudtad, hogy erre való a reszelő titokzatos negyedik oldala?

A legtöbb konyhai eszköz célszerű használata nem kíván túl sok fejtörést, bár akadnak néha meglepetések. Most például az is kiderült, mire jó a reszelő negyedik oldala, az Otthon Tipp keretében pedig el is áruljuk ezt.

A legtöbb háztartás egyik konyhaszekrényében csücsül egy négyoldalú reszelő, ami azért is kiváló eszköz, mert minden oldalán más és más konyhai teendőket végezhetünk el. Négy az egyben megoldás, de azért annyira mégsem. Hiszen nagyon ritkán használjuk a reszelő negyedik, furcsán rücskös oldalát, leginkább azért, mert nem tudjuk, mire való.

Tudtad, hogy erre való a reszelő titokzatos negyedik oldala?

A Reddit közösségi oldal egyik posztjában merült fel a kérdés: ugyan mire lehet használni a reszelő negyedik oldalát?

Ez az a bizonyos oldal, amin a furcsa, rücskös dudorok vannak, és általában csak a kezünket sértjük fel vele.

A sok hasznos és kevésbé hasznos hozzászólás kavalkádjában végül kiderült a valós használat, ami sokakat megdöbbentett. Hiszen a negyedik oldal:

  • nem mosogatószivacsok darabolására való, ahogy egy kommentelő humorosan megjegyezte,
  • nem is védtelen, sajtreszelő kezek felsértésére,
  • hanem különleges alapanyagok finomreszelésére alkalmas.

Keménysajtokat, citrusok héját, fokhagymát, szerecsendiót, gyömbért és csokoládét is reszelhetünk (vagy inkább finoman forgácsolhatunk) vele, de egyesek a tócsnihoz is ezzel reszelik a burgonyát.

Forrásunk volt.


Még több meglepő trükk és tipp:

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...