3 olcsó természetes alapanyag, amitől csillogni fog a mosogatód

A TikTok egy újabb egyszerű, de nagyszerű praktikát dobott fel nekünk, mi pedig imádjuk az egyszerű, de nagyszerű praktikákat, amikkel olcsón és környezetbarát módon tarthatjuk rendben az otthonunkat.

Szeretjük a tiszta otthont, de nem szeretünk durva, a környezetre káros tisztítószereket használni, ezért igyekszünk mindent, amit lehet, természetes szerekkel helyettesíteni, így került be a takarítószereink közé néhány éve többek között az ecet, a szódabikarbóna és a citromsav. Ezért örültünk, amikor rábukkantunk erre a népszerű praktikára a TikTokon.

3 olcsó, természetes alapanyag, amitől csillogni fog a mosogatód

Muna, a @my_styled_living alkotója osztotta meg, hogy ő miként tartja csúcsformában a mosogatókagylóját mindössze három összetevővel: sóval, szódabikarbónával és rozmaringolajjal. Hozzátesszük, hogy az ő csodás konyhájában porcelán mosogató van, ezért érdemes más felületekkel óvatosan bánni, például a gránitra nem ajánlott a szódabikarbóna használata, ugyanakkor a fürdőben a porcelán mosdókagylónak vagy a kádnak nyugodtan nekieshetsz ezzel a keverékkel.

@my_styled_living

DIY Rosemary Sink Cleaner #allnatural #cleaning #naturalcleaning #diycleaner #cleaningtips

♬ original sound - Muna

Hogyan készítsd el a filléres tisztítószert?

A szódabikarbóna egy olcsó, nem mérgező, enyhe lúg, amely szagtalanít (ezért ajánlják a hűtő szagtalanítására), és lebontja a makacs foltokat, miközben kíméli a felületeket. A só pedig kiváló súrolószer, és segít eltávolítani a szennyeződéseket. Biztonságos a legtöbb felületen, beleértve a konyhai mosogatót is, azonban kerüld a jódozott só használatát a keverékben, mert leszedheti a rozsdamentes acél védőbevonatát.

Igazából már a kettő összekeverésével kész is vagy, de ha szeretnéd kicsit illatosítani, akkor adj hozzá rozmaringolajat, de ha az nincs kéznél, akár citromlével is próbálkozhatsz.

Próbáld ki, meg fogsz lepődni, mennyire hatékony ez az olcsó házi keverék!

Forrásunk volt.


További hasznos tippek a főzéshez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek