Így gőzöld ki a mikródat 5 egyszerű lépésben

Valljuk be, a mikrónk belsejében rövid idő után áldatlan állapotok képesek uralkodni. Ezzel az egyszerű gőzöléses technikával búcsút mondhatunk a szennyeződéseknek. Otthon Tippünk következik!

A mikrohullámú sütő rendszeres tisztítása minden háztartásban fontos feladat, noha sokszor elfeledkezünk róla. A legpraktikusabb megoldás persze az lenne, hogy minden használat után kitöröljük belőle az ottmaradt szennyeződéseket, ám lássuk be, hogy ez nem lehet túl reális elvárás.

Így aztán a mikró néha hajlamos elszabadulni, és előfordulhat, hogy már-már téglabontóval kell leszedni az odaszáradt zsírt és ételfoltokat.

Így gőzöld ki a mikródat 5 egyszerű lépésben

Ezt elkerülendő, illetve a tisztítás további terheit is megkönnyítendő, van egy roppant egyszerű és praktikus megoldás, amivel előredolgozhatunk: gőzöljük fel az odatapadt szennyeződéseket!

Maga az eljárás roppant egyszerű, szinte semmi előkészületre nincs szükség, és mindössze pár perc utómunkálatot igényel. Mindössze egy citrom, egy "mikróbiztos" edény és némi csapvíz kell hozzá.

  1. Először is, töltsük meg háromnegyedéig csapvízzel a mikróba helyezendő edényt, és karikázzunk bele citromot - nyomkodjuk is meg őket egy kicsit, hogy kerüljön bele némi citromlé is.
  2. Ezt követően helyezzük az edényt a mikróba, és magas fokozaton melegítsük, amíg fel nem forr a víz. (Néhány percenként ellenőrizzük, hogy forr-e már.)
  3. Ha a víz elkezdett forrni, állítsuk le a mikrót, és hagyjuk pár percig dolgozni a gőzt, majd óvatosan nyissuk ki a mikró ajtaját, és távolítsuk el belőle az edényt.
  4. A mikró belsejét először egy nedves ruhával, majd szárazzal is töröljük át.
  5. Zárásként mossuk el a mikró belsejében található üvegtálcát, és töröljük át a külső részeket is.

Forrásunk volt.


Még több okos Otthon Tipp:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...