Mutatjuk, hogyan szedd ki az izzadtságszagot a ruháidból

Otthon Tippünkben eláruljuk, hogyan szedheted ki a kellemetlen izzadtságszagot a ruháidból. Csupán néhány hozzávalóra lesz szükséged a keverékhez.

A nyári nagy melegben cseppet sem meglepő, hogy az átlagosnál kicsit jobban izzadsz. Ezt a kellemetlen izzadságszagot pedig nem könnyű kiszedni a ruhákból, ráadásul könnyedén előfordulhat, hogy sárgás folt jelenik meg a hónaljnál. Szerencsére van egy nagyon jó házi praktika, melyet könnyedén bevethetsz.

Mutatjuk, hogyan szedd ki az izzadtságszagot a ruháidból

Pontosabban egy keverékről van szó, melynek alapja a szódabikarbóna.

Hogyan mossuk ezeket a ruhákat?

Először készítsd össze a hozzávalókat: szódabikarbónát, vizet, egy nagy vödröt vagy lavórt és mosószert. Keverd össze a mosószert a szódabikarbónával, majd öntsd a vízbe, és keverd el alaposan. Ezután áztasd be a ruhákat a vízbe, minimum 15 percre. Vedd ki a textíliákat, csavard ki alaposan, végül tedd a mosógépbe, és indíts el egy programot. Teregesd ki őket, és élvezd a friss illatokat.

Miért jó a szódabikarbóna?

A szódabikarbónáról köztudott, hogy remekül működik a szagok eltávolításában, többek között a kellemetlen hűtőszag ellen is bevetheted.

Forrásunk volt.


Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...