Ez a rész az egyik legkoszosabb a hűtőben, mégsem takarítjuk

Kiderült, ez az egyik legpiszkosabb része a hűtőnek, sőt, lehet, hogy az egész konyhának. Mai Otthon Tippünkben azt is eláruljuk, hogy miként érdemes kitakarítani!

A hűtőszekrények kétségkívül a konyhák legpiszkosabb eszközei közé tartoznak. A külső szennyeződésektől kezdve, a bennük megromlott ételmaradékokig rengeteg olyan dolog létezik, amitől koszos lesz a hűtő. Ám az egyik legpiszkosabb részéről a legtöbben még csak nem is tudnak. Mutatjuk, hogy mi az!

Ez a rész az egyik legkoszosabb a hűtőben, mégsem takarítjuk

Mint kiderült, még a legrutinosabb hűtőszekrénytisztítók sem szokták a hűtő egy rejtett helyét kitakarítani. Ez pedig nem más, mint a csepptálca, ami általában a hűtő alján található.

Miért jó a csepptálca?

Elsődleges célja az, hogy összegyűjti és elvezeti a páralecsapódást és a szivárgó vizet. Ha azonban nem takarítod ki rendszeresen a tálcát, akkor a benne álló vízben idővel különféle baktériumok és penészgombák tudnak kialakulni. Ha esetleg még sosem volt szerencséd a tálcát kitakarítani, akkor most eláruljuk, hogy miként kell, illetve egy videót is mutatunk!

  1. lépés: Ellenőrizd a hűtőszekrény kézikönyvét:

    Ahogy a videóban is látszik, sok esetben a hűtő alján található a tálca, ám ez a hűtőszekrény típusától függően változhat. Sőt, előfordulhat, hogy a tálcát nem is lehet eltávolítani. De ezt csak akkor tudod meg, ha elolvasod a készülék kézikönyvét. Ha hirtelen nem emlékszel, hogy merre van az útmutató, akkor egy gyors internetes kereséssel is megtalálhatod a digitális változatot.
  2. lépés: Tisztítsd meg a tálcát:

    Ha a csepptálca kivehető, akkor óvatosan öntsd a tartalmát a lefolyóba, majd mosd ki meleg tisztítószeres vízzel. Nyugodtan használj fertőtlenítő tisztítóoldatot is!

    Ha esetleg nem tudod eltávolítani a csepptálcát, akkor sincs oka a pánikra, mert így is elvégezhető a tisztítás. Először is keresd meg a tálcát, majd egy fogó és egy papírtörlő segítségével próbáld meg felitatni belőle a vizet. Ha ezzel megvagy, akkor használj fertőtlenítő hatású nedves törlőkendőt a tisztításhoz. Kész is! Legközelebb 90 nap múlva kell újra kitakarítanod a tálcát.

Te tudtad, hogy a csepptálca a hűtő egyik legkoszosabb része?

Forrásunk volt.


Még több otthon tipp:

Legújabb receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!