Így tisztítsd és fertőtlenítsd a hajkeféd házilag

Nem is gondolnád, hogy hajkefénk mennyi kosz, por és baktérium hordozója, amiktől viszont egyetlen szerrel képesek vagyunk megszabadítani. Régi jó barát segítségét hívjuk, ami egyszerre tisztít, fertőtlenít és szagtalanít. Otthon Tippünkben megmutatjuk, mi az a házi csodaszer, ami minderre képes!

Hajkefénket napi szinten használjuk, mégsem fordítunk elég nagy figyelmet a „karbantartására”. Ha úgy látod, hogy már elhasználódott, előbb tégy egy próbát a megtisztításával! Megmutatjuk, hogyan tudod egy egyszerűen házilag megtisztítani a a hajkeféd:

Szabadulj meg felesleges erőfeszítés nélkül a hajkeféd szennyeződéseitől!

Mielőtt nekiállnánk a tényleges tisztításnak, igyekezzünk kiszedni a legtöbb hajszálat a keféből. Sokszor teljes „fészekké” áll össze a hajszálak tömkelege, de ha fogsz egy ceruzát, és a kefe szálai közé dugod, majd lassan felemeled, sokkal egyszerűbb lesz az egészet lehántani róla.

Ezután fogjunk egy kisebb lavórt, de bármilyen edény megteszi, amiben kényelmesen belefér a hajkefe, majd annyi vizet engedjünk bele, ami teljesen ellepi. Egy deciliterenként egy evőkanálnyi szódabikarbóna kerüljön a vízbe. Nem kell kimérni, elég, ha szemre stimmel a mennyiség. Hagyjuk ázni legalább egy pár órát, de az a legjobb, ha egy teljes éjszakán át dolgozhat a szódabikarbóna. 

A felesleges hajtól is szabadulj meg!

Ha nagyon sürgős, hogy tisztává varázsold a hajkeféd, akkor melegítsd fel a szódabikarbónás vizet. Szemmel látható lesz a sok aprócska szennyeződés, ami leválik a keféről.

Forrásunk volt.


Még több házi praktika:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...