Így tisztítsd és fertőtlenítsd a hajkeféd házilag

Nem is gondolnád, hogy hajkefénk mennyi kosz, por és baktérium hordozója, amiktől viszont egyetlen szerrel képesek vagyunk megszabadítani. Régi jó barát segítségét hívjuk, ami egyszerre tisztít, fertőtlenít és szagtalanít. Otthon Tippünkben megmutatjuk, mi az a házi csodaszer, ami minderre képes!

Hajkefénket napi szinten használjuk, mégsem fordítunk elég nagy figyelmet a „karbantartására”. Ha úgy látod, hogy már elhasználódott, előbb tégy egy próbát a megtisztításával! Megmutatjuk, hogyan tudod egy egyszerűen házilag megtisztítani a a hajkeféd:

Szabadulj meg felesleges erőfeszítés nélkül a hajkeféd szennyeződéseitől!

Mielőtt nekiállnánk a tényleges tisztításnak, igyekezzünk kiszedni a legtöbb hajszálat a keféből. Sokszor teljes „fészekké” áll össze a hajszálak tömkelege, de ha fogsz egy ceruzát, és a kefe szálai közé dugod, majd lassan felemeled, sokkal egyszerűbb lesz az egészet lehántani róla.

Ezután fogjunk egy kisebb lavórt, de bármilyen edény megteszi, amiben kényelmesen belefér a hajkefe, majd annyi vizet engedjünk bele, ami teljesen ellepi. Egy deciliterenként egy evőkanálnyi szódabikarbóna kerüljön a vízbe. Nem kell kimérni, elég, ha szemre stimmel a mennyiség. Hagyjuk ázni legalább egy pár órát, de az a legjobb, ha egy teljes éjszakán át dolgozhat a szódabikarbóna. 

A felesleges hajtól is szabadulj meg!

Ha nagyon sürgős, hogy tisztává varázsold a hajkeféd, akkor melegítsd fel a szódabikarbónás vizet. Szemmel látható lesz a sok aprócska szennyeződés, ami leválik a keféről.

Forrásunk volt.


Még több házi praktika:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...