A fából készült konyhai eszközök mindig is népszerűek voltak az otthoni főzőhelyiségekben. Noha finom eleganciával bírnak, elszíneződhetnek és magukba szívhatják a szennyeződéseket és az olajokat is, amiket aztán elég nehéz eltávolítani róluk. Nem is beszélve a rajtuk lévő E-coli, a Staphylococcus és a Szalmonella baktériumairól, amik a legrosszabb esetben akár fertőzést is okozhatnak. Pontosan ezért fontos a szakértők szerint, hogy fokozottan ügyeljünk a fából készült konyhai eszközök tisztítására.
Íme 6 egyszerű tipp a fa konyhai eszközök otthoni tisztításához
1.) Használjunk sót és citromot
A mosogatószeres tisztítás után tegyünk egy jó adag durva sót a fa konyhai eszközre és alaposan dörzsöljük át egy félbevágott citrom segítségével. Ha feloldódott a só, akkor öblítsük le sima vízzel.
3.) Szórjunk rá szódabikarbónát
A fából készült tárgyak tisztításának egy másik egyszerű módja, hogy szódabikarbónát szórunk az elszíneződött részre, majd citromlevet csepegtetünk rá. Ezután egy szivaccsal dörzsöljük át a területet, majd öblítsük le és hagyjuk megszáradni. Később kenjünk egy kis olajat az eszközre, hogy javítani tudjuk annak fényét és élettartamát.
4.) Hagyjuk ecetben ázni
Az ecetbe áztatás segít megszabadulni a nem kívánt foltoktól és szagoktól. Keverjünk össze egyenlő arányban ecetet és vizet majd egyszerűen csak áztassuk be a fából készült tárgyakat legalább egy éjszakára. Másnap mossuk le folyó víz alatt, és töröljük szárazra egy konyharuhával.
5.) Vegyünk kézbe egy csiszolópapírt
A csiszolópapír a fa eszközök tisztítására is használható. A szakértők szerint a csiszolás eltávolítja a foltokkal és baktériumokkal teli felső réteget. Ezenkívül sima felületet ad a fából készült tárgyaknak.
Te hogyan tisztítód a fa konyhai eszközöket?
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több otthon tipp: