Ha így mosogatsz, veszélyezteted az egészségedet

A TikTokon sajnos terjedni kezdett egy mosogatási módszer, mely veszélyes lehet az egészégünkre. Otthon Tippünkben eláruljuk, melyik ez, és miért jobb, ha inkább elfelejtjük.

Nemrégiben ütötte fel a fejét egy elég szokatlan mosogatós TikTok-trend, mely igencsak nagy veszélyeket hordozhat magában. A módszer lényege, hogy egyszerűen csak szivaccsal, mosogatószeres vízben tisztítják meg edényeiket, majd azonnal a szárítórácsra helyezik őket. Tehát lényegében nem fejezik be teljesen a mosogatást, hiszen nem öblítik le a vegyszert az evőeszközökről és a tányérokról.

Ha így mosogatsz, akkor veszélyezteted az egészségedet

Maki Yazawa, a Wirecutter háztartási és konyhai cikkeket ajánló vállalat munkatársa a vendéglátásban tapasztalt hasonlót. 

Az éttermekben gyakran látni három rekeszes mosogatót:

az első rekeszben forró, mosogatószeres vízben mossák el az edényt, a másodikban meleg vízzel öblítik, a harmadikban egy vegyszeres fertőtlenítő oldatba merítik. Az utolsó lépés után általában nem öblítik le újra a fertőtlenítőt, és az edényeket száradás után azonnal használják is

– mesélte.

Természetesen az éttermek sokkal több tányért használnak, mint a háztartások, így gyorsabban kell véghezvinniük a mosogatást. Mi általában jobban ráérünk, így érdemes rászánni az időt.

Már csak azért is, mert Dr. Maryann Amirshahi szerint a nagy mennyiségű mosogatószer lenyelése mellékhatásokat, fulladást vagy gyomor-bélrendszeri irritációt is okozhat. Éppen ezért ne akarjuk megspórolni az öblítést, hiszen hosszú távon komoly veszélyei is lehetnek a kemikáliának!

Forrásunk volt.


Még több tipp:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...