Ha így mosogatsz, veszélyezteted az egészségedet

A TikTokon sajnos terjedni kezdett egy mosogatási módszer, mely veszélyes lehet az egészégünkre. Otthon Tippünkben eláruljuk, melyik ez, és miért jobb, ha inkább elfelejtjük.

Nemrégiben ütötte fel a fejét egy elég szokatlan mosogatós TikTok-trend, mely igencsak nagy veszélyeket hordozhat magában. A módszer lényege, hogy egyszerűen csak szivaccsal, mosogatószeres vízben tisztítják meg edényeiket, majd azonnal a szárítórácsra helyezik őket. Tehát lényegében nem fejezik be teljesen a mosogatást, hiszen nem öblítik le a vegyszert az evőeszközökről és a tányérokról.

Ha így mosogatsz, akkor veszélyezteted az egészségedet

Maki Yazawa, a Wirecutter háztartási és konyhai cikkeket ajánló vállalat munkatársa a vendéglátásban tapasztalt hasonlót. 

Az éttermekben gyakran látni három rekeszes mosogatót:

az első rekeszben forró, mosogatószeres vízben mossák el az edényt, a másodikban meleg vízzel öblítik, a harmadikban egy vegyszeres fertőtlenítő oldatba merítik. Az utolsó lépés után általában nem öblítik le újra a fertőtlenítőt, és az edényeket száradás után azonnal használják is

– mesélte.

Természetesen az éttermek sokkal több tányért használnak, mint a háztartások, így gyorsabban kell véghezvinniük a mosogatást. Mi általában jobban ráérünk, így érdemes rászánni az időt.

Már csak azért is, mert Dr. Maryann Amirshahi szerint a nagy mennyiségű mosogatószer lenyelése mellékhatásokat, fulladást vagy gyomor-bélrendszeri irritációt is okozhat. Éppen ezért ne akarjuk megspórolni az öblítést, hiszen hosszú távon komoly veszélyei is lehetnek a kemikáliának!

Forrásunk volt.


Még több tipp:

Legújabb receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

5 medvehagyma-lelőhely országszerte, ha te magad szednéd

A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!