A dörzsikés trükk, mely megváltoztatja az életedet

A dörzsikefe az egyik legjobb találmány a konyhában, ám körmeinknek nem tesz túl jót, kivéve ha alkalmazzuk az Otthon Tippünkből megtanult trükköt.

A dörzsikefe egy csodálatos találmány, mely a legmakacsabb zsírfoltokat is segít eltávolítani a tepsikről vagy az edényekről. A dörzsikefe nagy segítség tehát a mosogatás terén, azonban egy dologra kifejezetten rossz hatással van: a körmeidre, különösen akkor, ha gyakran manikűröztetsz.

A dörzsikés trükk, mely megváltoztatja az életedet

Minden egyes használatnál mikrosérüléseket ejt a köröm felszínén, illetve a manikűrben is kárt tesz, így festheted újra a körmeidet, ha bevettetted mosogatáskor. Persze megveheted a szivacsnak azt a verzióját, amit nyéllel együtt árulnak, így nem kell aggódnod a körmeid miatt, de az sokkal drágább.

Szerencsére az @ideatimes nevű TikTok-felhasználó kitalált egy fantasztikus trükköt, mellyel megóvhatod a manikűrödet!

@ideatimes #viral #diy #lifehacks #clean #kitchen #kitchenhacks #useful #cleaning #skills #handmade #tipsandtricks #ideatimes #xyzbca #foryou #fypシ ♬ Se Acabo (feat. Method Man) (Remix) - The Beatnuts

Kezdésként vágj félbe egy műanyagpalackot. Ezúttal a tetejére lesz majd szükséged. A fémsúroló egy részén csúsztass át egy nejlont. Ezt fogod átbújtatni a palack nyílásán, így marad a helyén a dörzsi szivacs. Húzd rá az üveg tetejét a szivacsra koppanásig, aztán csavard rá a kupakot, ezzel rögzítve a művet.

Forrásunk volt.


Konyhai praktikák minden napra:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...