Elég a sütikből – Így használd az őszibarackot sós ételekben

Az őszibarack egy olyannyira édes és lédús alapanyag, hogy azonnal desszertekre, süteményekre gondolunk, amikor meglátjuk. Pedig ugyanezen tulajdonságai teszik lehetővé, hogy sós ételekben is bevessük.

Érdekes, milyen határozott vonalak mentén akarjuk elválasztani fejben az édes és sós ízeket, miközben ez a világ egyáltalán nem ennyire fekete-fehér. Abszolút van átjárás a két ellenpólus közt, sőt, kifejezetten ajánlott néhanapján átkalandozni a túloldalra. Ilyenkor persze olyan alapanyagokat kell magunkkal vinnünk, amelyek kiállják a drasztikus ízpárosítás próbáját: például az őszibarackot, amit a sütemények közül kiragadva elhelyezhetünk salátákban, húsételek mellett, és megannyi más, határozottan sós környezetben. Lássuk az őszibarack átlényegülését!

Nézd meg galériánkban az őszibarack sós felhasználási módjait!

Receptek a sós-édes kísérletezéshez:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezek a nyári tartalmak is csak rád várnak:

Legújabb receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!