Elég a sütikből – Így használd az őszibarackot sós ételekben

Az őszibarack egy olyannyira édes és lédús alapanyag, hogy azonnal desszertekre, süteményekre gondolunk, amikor meglátjuk. Pedig ugyanezen tulajdonságai teszik lehetővé, hogy sós ételekben is bevessük.

Érdekes, milyen határozott vonalak mentén akarjuk elválasztani fejben az édes és sós ízeket, miközben ez a világ egyáltalán nem ennyire fekete-fehér. Abszolút van átjárás a két ellenpólus közt, sőt, kifejezetten ajánlott néhanapján átkalandozni a túloldalra. Ilyenkor persze olyan alapanyagokat kell magunkkal vinnünk, amelyek kiállják a drasztikus ízpárosítás próbáját: például az őszibarackot, amit a sütemények közül kiragadva elhelyezhetünk salátákban, húsételek mellett, és megannyi más, határozottan sós környezetben. Lássuk az őszibarack átlényegülését!

Nézd meg galériánkban az őszibarack sós felhasználási módjait!

Receptek a sós-édes kísérletezéshez:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezek a nyári tartalmak is csak rád várnak:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...