Ezt az 5 _tényleg_ olcsó alapanyagot használd ősszel

Hiába csak pár hét különbségről van szó, az őszi alapanyagok hangulata totál más, mint a nyáriaké. Tobzódunk a narancsos, barnás, bordós, földes színű árnyalatokban, és hátra hagyjuk a buja zöld, sárga, piros és rózsaszínes finomságokat. Lássuk most az olcsó(bb) őszi delikvenseket!

Az ősz mindig az átmenet, a bezáródás, befele fordulás időszaka...kijövünk a nyárból, és felkészülünk a télre. Tegyük mindezt úgy, hogy maximálisan kiélvezzük a szezon adta szépségeket, lehetőségeket a most friss és aktuális, netalántán olcsó őszi alapanyagokat tekintve is: nincs mese, itt a sült sütőtök, az almás pite, a körtebefőtt és az édes magyar szőlő ideje, na de melyek azok a zöldségek és gyümölcsök, amelyek tényleg nem annyira vészesen drágák?

Lássuk, katt a galériára az egészen olcsó őszi alapanyagokért!

Főzzetek velünk ősszel is!

Házi káposztás rétes

Nem tudtam, mire vállalkozom, amikor eldöntöttem, hogy megsütöm a Főzősuli egyik cikkeként a házi rétest. Igen-igen, saját kezűleg gyúrt és nyújtott tésztáról beszélek, igaz, ...

A tökéletes rácsos almás pite

Ki ne szeretne egy szelet szaftos almás pitét krémes vaníliafagylalttal?! Pitét készíteni sokkal egyszerűbb, mint gondolnátok, most lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan süssétek ...


Még több őszies tipp itt:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...