Összeszedtük: így tutira spórolhatsz a nyaralás előtt és alatt a kaján

Itt a dögmeleg, a szabadságok, pénzed meg alig van. Van pár alapvető ötletünk, hogy spórolj a kaján a nyaralás előtt illetve alatt.

Ha még a nyaralás előtt vagy, így spórolj:

via GIPHY

1. Tartós élelmiszerek begyűjtése

Eléggé alap, de jó tudatosítani, hogy csomó áruház komoly kedvezményt ad, ha nagy tételben vásárolsz bizonyos termékeket - legyen ez minden, ami eláll. Konzervfélék, száraz tészta, liszt, só, cukor, üveges kaják, szószok, kekszek, stb.

2. Nyaralás előtt spórolj okos főzéssel

Alapszabály: a szezonális alapanyag mindig olcsóbb, válaszd ezt, aka ne vegyél szőlőt júniusban.

Főzz előre megfőzhető, jobban elálló ételeket nagy dózisban - lecsót, tojásos nokedlit, paprikás krumplit, pörköltet- ezek finomak, olcsók, és több napra megvagy.

Kapros paprikás krumpli

Ez a recept úgy indult, hogy készítsünk el egy olyan paprikás krumplit, ami nem tocsog a zsírtól... Persze mondhatnánk, hogy szalonna és kolbász nélkül nem is papris krumpi... Aki kicsit ...

3. Indulás előtt vidd magaddal, amit tudsz

Ha kocsival, vonattal, busszal mentek, családosan vagy egyedül, és szűkös a büdzsé, vigyétek magatokkal az 1. pontban említett élelmiszereket, hiszen elállnak, és sokat spórolhattok, ha nem egy nyaralóközpontban vesztek meg mindent.

+ 1 tipp: keresd az akciókat!

Nyilván magadtól is rájöttél, de minden áruházban akad valami mindig, ami akciós, keresd a piros címkéket, feliratokat!Plusz okosság, hogyha a cukrászdákban, pékségekben estefele vásárolsz - a legtöbben ilyenkor félárú az aznapi maradék!

Ha már nyaralsz, így spórolj:

via GIPHY

1. Főzz!

Tudjuk, hogy tök közhely, de ha nem hotelben vagytok full ellátással, megéri főzni. Kemping, félpanzió, apartman - hidd el, egy ultra nagy adag lecsóval jóval beljebb vagytok, mintha kimennétek hekkezni. Nem minden nap, de néha megéri.

2. Nézd ki előre az olcsóbb helyeket

Tájékozódj igazi tudatos modernkori ember módjára a netről: irány az összes turistás/éttermi gyűjtőoldal, fórumok, ajánlók - tudd meg, hogy az adott helyen hol éri meg enni, és hol biztos a lehúzás. A barátok tanácsaira is hallgathatsz természetesen.

3. A partközeli helyek, strandbüfék felejtősek

Igen, szigorúnak hangzik, de ha valóban pénzlimit van, érdemes nem a strandon belül kajálni, vagy a legcukibb parti helyre beülni vacsorára. Egy parti piknik vagy egy kicsit távolabbi hangulatos étterem ugyanúgy jó emlék lesz. És akkor a strandkaják minőségét és túlárazását nem is említettük...

4. Áruház a kisboltok helyett

A balatoni sarki kisbolt életet menthet, ha lemaradt a rakott krumplihoz a tejföl, de nagytételben vagy az esti sörözéshez ne ott vásárolj. Keresd az olcsóbb áruházi egységeket, a saját márkásakat, az akciókat, zöldség/gyümölcshöz a piacokat.

...és ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

címlapfotó: marketwatch

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...