Mutatjuk, milyen ételeket szolgálnak fel az idei Oscar-gálán

Az idén március 12-én rendezendő Oscar-gála utáni buli, a Governors Ball menüje egyáltalán nem olyan exkluzív, mint azt sokan gondolnák. Sőt!

Az idei Oscar-díjátadót március 12-én rendezik meg a Los Angeles-i Dolby Színházban. A ceremóniát élőben közvetíti az ABC csatorna, az adást pedig világszerte több mint 200 országban és térségben veszik majd át. De, ami még a vörös szőnyegen felvonuló világsztároknál is izgalmasabb, az a díjátadó utáni Governors Ball menüje.

Az idei menüt a hagyományos angol fogások ihlették

Az idei menüsor összeállításában az angol Elliott Grover, a londoni CUT at 45 Park Lane fine dining étterem executive séfje vett részt. Grover évek óta az első brit séf, aki ellátja ezt a feladatot. Az angol séf mellett természetesen a kulináris fogásairól híres Wolfgang Puck is jelen lesz az eseményen, hiszen az osztrák séf az elmúlt 30 évben az Oscar-konyha állandó szereplőjévé vált.

Nem is lehet kérdés, hogy az ez évi étlapot pár igen jól ismert klasszikus angol étel ihlette. Ilyen például a fish and chips, a húsos pite és a krémes trifle.

Ezen hagyományos brit finomságok hallatán valószínűleg több angol ember szíve is nagyot dobbanna. De mi a helyzet a nagy hollywoodi sztárokkal? Ők is kedvelni fogják ezeket az ételalkotásokat? Mi például eléggé nehezen tudjuk elképzelni, ahogyan Martin Scorsese filmrendező éppen elmajszol egy fish and chipset...

A séf szerint azonban éppen itt az ideje, hogy végre Amerikában is elfogadják az említett angol fogásokat. „Én valóban szeretnék változtatni ezen a felfogáson” – nyilatkozta Grover. No, de akkor lássuk is a teljes menüt:

Íme, az idei Governors Ball menüje:

  • Előétel: Sörbundás foltos tőkehal hasábburgonyával, krémes zöldborsóval és tartármártással
  • Főétel: Csirkés edényes pite fekete szarvasgombával
  • Desszert: Sherry trifle

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...