Először főz magyar séf az idei Oscar-gálán

Wolfgang Puck magyarországi éttermének séfje komoly feladatot kapott, március végén ugyanis nem máshol fog főzni, mint a 94. Oscar-gálán.

Wolfgang Puck immáron több mint negyed évszázada felel az Oscar-díjátadók menüjéért, az osztrák származású séf pedig most a Magyarországon található Spago étterem séfjét, Szántó Istvánt kérte fel arra, csatlakozzon ahhoz a csapathoz, amely a díjátadó vacsorájáért felel.

A Dining Guide értesülései szerint Wolfgang Puck a napokban érkezett budapesti éttermébe, az osztrák séf pedig saját maga fogja felkészíteni a filmes díjátadóra Szántó Istvánt, az első magyar séfet, aki az Oscar-gálán lehetőséget kapott a menü elkészítésére.

A pandémia miatt két év után ez lesz az első olyan Oscar-gála, ahol ismét régi pompájában tündökölhet a rendezvénynek helyszínt adó Dolby Színház. Idén magyar idő szerint március 28-án ismét híres vendégekkel telik meg a vörös szőnyeg, melyet a díjak átadása után egy díszes, összetett menüvel rendelkező vacsora követ majd.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek