A legújabb internetes őrület szerint már nem kell hosszú perceket várni addig, amíg felforr a víz. Egy amerikai főzős műsor műsorvezetője, bizonyos Alton Brown terjesztette el azt a módszert, mely szerint sokkal rövidebb idő alatt is elkészíthető a tökéletes al dente tészta.
A reddit egyik felhasználója közösségi oldalán osztotta meg tapasztalatait a hideg vizes módszerről, mely egész egyszerűen annyit tesz, hogy a száraz tésztát hideg, jól megsózott vízbe tesszük bele ahelyett, hogy kivárnánk a felforrási időt. A lényeg, hogy a tésztát teljesen elfedje a víz, ezután pedig az egész fazék mehet is a főzőlapra.
Ez is érdekes! -Ezt a 12 gyakori tésztafőzési hibát többé nem követheted el!
Forrás után alacsony lángon további tíz percig kell főzni csak a tésztát attól függetlenül, hány perc van ráírva. Azok, akik eddig kipróbálták a módszert arról számoltak be, hogy a tészta így is jól átfőtt és abszolút fogyasztható volt, más kérdés, hogy vajon tényleg van-e értelme így főzni a tésztát, vagy ez is csak egy újabb hóbort, amivel a lustább embereket is jobban oda lehet terelni a főzőlap mellé.
EZ IS ÉRDEKELHET:
Ezeket olvastad már?
Ez a répa nagyon nem az, aminek látszik
Egy amerikai gyorsétterem gonosz módon álcázott tréfával szeretné átverni a vegánokat. Legújabb fogásuk egy tökéletes répának álcázott étel, amelynek semmi köze a zöldséghez.
Masszi- Rigó CsillaHa meglátod ennek a lakókocsinak a konyháját, te is itt...
Egy 30 éves lakókocsi igazán modern belsőt kapott, ahol olyan felszerelt a konyha, mint ami sok családi házban csak álom marad!
Németh OrsiMűanyagmentes lehet a McDonald's? - kipróbálták, ez lett az eredménye!
Hamarosan eltűnhet az egyszer használatos műanyag a Mekikből - legalábbis erre lehet következtetni abból a tesztből, amit a gyorsétteremlánc Németországban végzett.
NosaltyEzt eszik a gyerekek a világ különböző pontjain - 25...
Egy fotós három éven keresztül készített fotókat a világ számos országban gyerekekről, és arról, hogy mit esznek.
Fenes Gábrielvia the kitchn