Őrült tésztafőzési technika terjed az interneten

Valószínűleg sokan vannak, akik életükben legelőször tésztát főztek. Forrásban lévő sós vízhez add hozzá a tésztát - te is így csináltad eddig, ugye? 

A legújabb internetes őrület szerint már nem kell hosszú perceket várni addig, amíg felforr a víz. Egy amerikai főzős műsor műsorvezetője, bizonyos Alton Brown terjesztette el azt a módszert, mely szerint sokkal rövidebb idő alatt is elkészíthető a tökéletes al dente tészta.

A reddit egyik felhasználója közösségi oldalán osztotta meg tapasztalatait a hideg vizes módszerről, mely egész egyszerűen annyit tesz, hogy a száraz tésztát hideg, jól megsózott vízbe tesszük bele ahelyett, hogy kivárnánk a felforrási időt. A lényeg, hogy a tésztát teljesen elfedje a víz, ezután pedig az egész fazék mehet is a főzőlapra.

Ez is érdekes! -Ezt a 12 gyakori tésztafőzési hibát többé nem követheted el!

Forrás után alacsony lángon további tíz percig kell főzni csak a tésztát attól függetlenül, hány perc van ráírva. Azok, akik eddig kipróbálták a módszert arról számoltak be, hogy a tészta így is jól átfőtt és abszolút fogyasztható volt, más kérdés, hogy vajon tényleg van-e értelme így főzni a tésztát, vagy ez is csak egy újabb hóbort, amivel a lustább embereket is jobban oda lehet terelni a főzőlap mellé.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Ezeket olvastad már?

via the kitchn

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...