Őrült tésztafőzési technika terjed az interneten

Valószínűleg sokan vannak, akik életükben legelőször tésztát főztek. Forrásban lévő sós vízhez add hozzá a tésztát - te is így csináltad eddig, ugye? 

A legújabb internetes őrület szerint már nem kell hosszú perceket várni addig, amíg felforr a víz. Egy amerikai főzős műsor műsorvezetője, bizonyos Alton Brown terjesztette el azt a módszert, mely szerint sokkal rövidebb idő alatt is elkészíthető a tökéletes al dente tészta.

A reddit egyik felhasználója közösségi oldalán osztotta meg tapasztalatait a hideg vizes módszerről, mely egész egyszerűen annyit tesz, hogy a száraz tésztát hideg, jól megsózott vízbe tesszük bele ahelyett, hogy kivárnánk a felforrási időt. A lényeg, hogy a tésztát teljesen elfedje a víz, ezután pedig az egész fazék mehet is a főzőlapra.

Ez is érdekes! -Ezt a 12 gyakori tésztafőzési hibát többé nem követheted el!

Forrás után alacsony lángon további tíz percig kell főzni csak a tésztát attól függetlenül, hány perc van ráírva. Azok, akik eddig kipróbálták a módszert arról számoltak be, hogy a tészta így is jól átfőtt és abszolút fogyasztható volt, más kérdés, hogy vajon tényleg van-e értelme így főzni a tésztát, vagy ez is csak egy újabb hóbort, amivel a lustább embereket is jobban oda lehet terelni a főzőlap mellé.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Ezeket olvastad már?

via the kitchn

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek