Őrült ötlettel állt elő az IKEA a kezdő szakácsoknak

Az IKEA küldetése a földön, hogy mindent egyszerűvé és érthetővé tegyen az emberek számára. Nemrégiben egy olyan ötlettel rukkoltak elő, amivel a főzést is megkönnyítenék.

Meglepő ötlettel rukkolt elő a svéd bútorlánc kanadai leányvállalata. Az IKEA a torontói Leo Burnett marketingcéggel összefogva létrehozta a Cook This Page (Főzd meg ezt az oldalt) elnevezésű kezdeményezést, amelynek lényege, hogy egy illusztrált útmutatóval segítik azokat, akik teljesen el vannak veszve a konyhában.

Mindegyik receptrajzon megtalálható a szükséges hozzávalók rajzolt mása, melyekre ha ráhelyezzük az eredeti hozzávalót, és követjük az instrukciókat, megkapjuk a kész ételt. Az útmutató sütőpapírból készül, így simán behelyezhető az étellel együtt a sütőbe.

Egy kanadai konyhabemutatón már ki is próbálták az ötletet, és nagy sikere volt. A forgalomba hozatalról egyelőre nincsenek hírek, de nincs kizárva, hogy az IKEA hamarosan felveszi a harcot a hagyományos receptkönyvekkel.

Ravioli svéd húsgolyóval

FOTÓK: Boredpanda

Egyszerű nem igaz? A Bored Panda további két - egy lazacos és egy koktélsalátás - receptet is bemutat.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...