Őrült Harry Potter-rajongók megsütötték a Roxfort varázslóképzőt...mézeskalácsból!

Ha kíváncsi vagy rá, kik és hogyan készítették el Harry Potterék varázslósuliját, a Roxfortot mézeskalácsból, ezt nézzétek!

Elképesztő, lélegzetelállító, hihetetlen, monumentális - egyelőre ennyi jelző jut eszünkbe az alábbi mézeskalácsházról. Ha valakit felcsigázott a dolog, még annyit hozzáfűznénk, hogy Harry Potter a tematika. Micsoda duó!

Ezek az őrült kanadai cukrászok a The Duchess Bake Shop-ban konkrétan lemodellezték a Roxfort (aka Hogwarts) Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola minden egyes tornyát, épületét, sőt, még a hegyoldalt is, amire épült - és minden, de minden négyzetcentije EHETŐ!

Nézzétek, itt látható a boszorkánysuli:

Cukormáz, mézeskalács, cukordrazsék - ez minden, amit az építkezéshez használtak, figyelmük pedig olyan részletekre is kiterjedt, mint a viadukt, a vasútállomáshoz vezető lépcső vagy a fahíd. A végeredmény az eredeti Roxfort egy méteres, tökéletes mása.

Nézzétek a videót, hogy készült:

A készítők egyébként a végére egy versenyt is hirdettek:

Együttműködésben egy szegényeket segítő szervezettel úgy döntöttek, hogy aki egy zoknit adományoz nekik (Dobyra emlékezve), az részt vehet a műremek elpusztításában (vagyis elfogyasztásában).

Ezt láttad már az ízHUSZÁR magazinon?

7 hidegrázósan bizarr karácsonyi fogás a világ minden tájáról

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...