Őrületes mennyiségű szemetet gyűjtött össze a férfi a Tisza-tónál

Párdy Bence mostanra 1000 zsáknyi szemetet gyűjtött a Tisza-tó mentén, az örömhírt pedig a közösségi oldalán osztotta meg. Nincsen megállás!

Párdy Bencét már régóta követjük, példaértékűönkéntes munkát végez a Tisza-tó mentén, ahol június óta gyűjti a szemetet, megtisztítva az elképesztő mennyiségű hulladéktól a szennyezett területeket.

A fiatal férfi még júniusban vett részt az I. Tisza-tavi PET kupán szembesült vele milyen nagy veszélyben van a környék élővilága, és mennyi szemét halmozódott fel, ez pedig olyan hatással volt rá, hogy felmondott a munkahelyén, és a tó mellé költözött, hogy "főállásban" azzal töltse a napjait, hogy tisztábbá teszi a környezetünket.

Olyan iramban zajlik a környezet műanyagmentesítése, hogy a Facebook-oldalán, - ahol egyébként is folyamatosan követni lehet az eredményeket -, most fantasztikus eredményről adott hírt, ugyanis elérték egy álomhatárt, 1000 zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze.

Kezdetben Bence önerőből fizette a felmerülő költségeit, valamint a helyiek támogatásával és összefogásával tudta folytatni az akciót, közben pedig magánszemélyek adományozták neki az összegeket, amivel hosszú hónapon át tudta folytatni a szemétgyűjtést, és egyre rohamosabb tempóban tisztítja meg a környezetünket.

A jó hír, hogy segítői is vannak, legutóbb egy videót osztott meg a közösségi média oldalán, ahol felgyorsítva követhetjük végig a napi rutinjukat:

Bence az index.hu-nak az is elmondta, hogy nem fáradt el a hajtásban, továbbra is folytatják a hulladékgyűjtést a területen, valamint, hogy az eddigi sátorban élő életmódot a hideg idő beköszöntével baráti felajánlásra sikerült egy apartmanházra cserélni.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Párdy Bence/Facebook

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...