Megvan a 2024-es Magyarország Tortája cím győztese

Csütörtök délelőtt kihirdették, mely finomság birtokolhatja idén az Ország Tortája címet, ezen kívül fény derült arra is, mely édesség viselheti a Magyarország Cukormentes Tortája nevet, sőt, megválasztották a Szent István-napi kenyereket is.

Idén tizennyolcadik alkalommal hirdette meg a Magyar Cukrászok Országos Ipartestülete a „Magyarország Tortája” pályázatot. Az idei verseny a „Szuperélelmiszerek” tematikájára épült. A zsűri végül 6 döntős közül választotta ki a legjobb tortát, mely igazán különleges ízkombinációval rendelkezik.

A díjátadó ünnepségre augusztus 1-jén délelőtt az Országház Vadásztermében került sor.

Magyarország Tortája 2024

2024-ben Magyarország Tortája végül a Mákvirág elnevezésű torta lett, melyet az Édes Vonal cukrászmestere, Kovács Alfréd álmodott meg.

Magyarország Tortája 2024-ben a Mákvirág lett

Mesebeli torta, melyben gyermekkorom meghatározó ízei jelennek meg. A fehér csokoládés krém lágy textúrája mellett ott van a fanyar feketeribizli ízvilága, a mandulalisztes mákos piskóták és a fekete szezámmag grillázs ropogós élménye. A mákos tészta emléke és a kertben leszakított feketeribizli is a friss süteménnyel kínáló nagyanyámat idézi. Számos variációt követően találtam meg ezt a harmonikus összeállítást

– mondta a cukrászmester.

Magyarország Cukormentes Tortája 2024

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány célja a cukormentes torták versenyével az, hogy felhívja a cukrászok figyelmét a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető, hozzáadott cukrot nem tartalmazó desszertek iránti növekvő igényre.

Magyarország Cukormentes Tortája

Az idei nyertes torta, a Zöld Málna alkotói a szegedi Reök Kézműves Cukrászda és Kávéház cukrászai, Novák Ádám és Csonka László. Egy szelet energiatartalma 232,4 kcal, míg szénhidrátértéke 10,5 g, vagyis a cukorbetegek számára is jó választás lehet, de mindenkinek ajánljuk, aki ügyel arra, milyen összetevőkből áll, amit elfogyaszt. A torta laboratóriumi elemzéseit az Eurofins Food and Feed testing Hungary végezte.

Gratulálunk a győzteseknek!

Címlapkép: Magyar Cukrász Ipartestület Facebook


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...