Idén tizennyolcadik alkalommal hirdette meg a Magyar Cukrászok Országos Ipartestülete a „Magyarország Tortája” pályázatot. Az idei verseny a „Szuperélelmiszerek” tematikájára épült. A zsűri végül 6 döntős közül választotta ki a legjobb tortát, mely igazán különleges ízkombinációval rendelkezik.
A díjátadó ünnepségre augusztus 1-jén délelőtt az Országház Vadásztermében került sor.
Magyarország Tortája 2024
2024-ben Magyarország Tortája végül a Mákvirág elnevezésű torta lett, melyet az Édes Vonal cukrászmestere, Kovács Alfréd álmodott meg.
Mesebeli torta, melyben gyermekkorom meghatározó ízei jelennek meg. A fehér csokoládés krém lágy textúrája mellett ott van a fanyar feketeribizli ízvilága, a mandulalisztes mákos piskóták és a fekete szezámmag grillázs ropogós élménye. A mákos tészta emléke és a kertben leszakított feketeribizli is a friss süteménnyel kínáló nagyanyámat idézi. Számos variációt követően találtam meg ezt a harmonikus összeállítást
– mondta a cukrászmester.
Magyarország Cukormentes Tortája 2024
Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány célja a cukormentes torták versenyével az, hogy felhívja a cukrászok figyelmét a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető, hozzáadott cukrot nem tartalmazó desszertek iránti növekvő igényre.
Az idei nyertes torta, a Zöld Málna alkotói a szegedi Reök Kézműves Cukrászda és Kávéház cukrászai, Novák Ádám és Csonka László. Egy szelet energiatartalma 232,4 kcal, míg szénhidrátértéke 10,5 g, vagyis a cukorbetegek számára is jó választás lehet, de mindenkinek ajánljuk, aki ügyel arra, milyen összetevőkből áll, amit elfogyaszt. A torta laboratóriumi elemzéseit az Eurofins Food and Feed testing Hungary végezte.
Gratulálunk a győzteseknek!
Címlapkép: Magyar Cukrász Ipartestület Facebook
Még több friss hír: