Íme, az idei év legjobb bejglijei: van, amibe még vörösbor is került

Idén ötödik alkalommal hirdette meg az Év Bejglije versenyt a Magyar Cukrász Ipartestület. A versenyen több mint 50 bejgli mérkőzött meg, és három kategóriában lehetett elismerést szerezni.

A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdetette az Év Bejglije versenyt három kategóriában, amire cukrászdák, vendéglátóhelyek és pékségek által készített finomságokat vártak. A verseny egyik fő célja, hogy népszerűsítse a kiváló alapanyagokból készült kézműves ünnepi süteményt és a magyar cukrászatot.

Az Év Bejglije verseny idén sem maradt el

A versenyre „Hagyományos diós", „Hagyományos mákos" és „Ínyenc" kategóriában lehetett nevezni. Kategóriánként 3 fős szakmai zsűri értékelte a beérkezett bejgliket, akikhez „műkedvelő" zsűritagok is csatlakoztak.

Az Ínyenc kategóriára nevezett bejlglik között pekándiós, fügés, birsalmás, pisztáciás, meggyes, csipkebogyós, aszalt szilvás, céklás, mangós és még vörösboros is felütötte a fejét.

A karácsonyi fűszerezésen túl (fahéj, szegfűszeg, citrom- és narancshéj), gyömbérrel, ánizzsal, szerecsendióval, csillagánizzsal és édesköménnyel is csavartak egyet a bejgliken.

Mandulás bejgli

A bejglibe bizony nem csak mák vagy dió kerülhet: mandulával is teletölthetjük, így egy igazán elegáns, szinte luxussüteményt kapunk. Rejtsünk a közepére koktélcseresznyéket, hogy ...

Kakaós bejgli

A bejglibe bizony nem csak mák vagy dió kerülhet: kakaóval és csokival is megtölthetjük, csak mindenképpen adjunk hozzá narancslekvárt, egyrészt, hogy összefogja, másrészt, mert ...

Gesztenyés bejgli

A bejglibe bizony nem csak mák vagy dió kerülhet: gesztenyepürével megtömve igazán ünnepi hangulatba hozhatjuk a rudakat. A krém alá ajánlott meggylekvárt kenni, hogy ne száradjon ki a ...

Hagyományos diós kategória eredménye

  • Aranyérmes, az Év Diós Bejglije díj nyertese: Karl Zsolt – Karl Cukrászda, Dunaharaszti
  • Ezüstérmes: Fazekasné Both Anikó – Both Cukrászda, Tolna
  • Bronzérmes: Kiss Károlyné – Major Cukrászda, Budapest

Hagyományos mákos kategória eredménye

  • Aranyérmes, az Év Mákos Bejglije díj nyertese: Bánki Viktor – Még1kiflit Kézműves Pékség, Budapest
  • Ezüstérmes: Virágh Krisztina – Némi Kenyér Pékség, Budapest
  • Bronzérmes: Szabó Zsombor – Mignon Cukrászda, Debrecen

Ínyenc kategória eredménye

  • Aranyérmes, az Év Ínyenc Bejglije díj nyertese: Bíboros – Karl Zsolt – Karl Cukrászda, Dunaharaszti
  • Ezüstérmes: Téli Ambrózia – Vadócz Jenő – Promenád Kávéház, Balatongyörök
  • Bronzérmes: Csendes éj mannája – Vámosi Péter – Karl Kávézó, Dunaharaszti

Az Év Ínyenc bejglije címet a Bíboros nyerte, amely egy hagyományos pozsonyi tésztával készülő, aszalt szilvás-vörösboros-diós, valamint narancs- és citromhéjjal, fahéjjal és szegfűszeggel ízesített birsalmasajt-töltelékes bejgli.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Sütőtökös-pirított diós zsemle

Imádom a sütőtök minden formáját, a dió meg kimondottan illik hozzá, ebben a zsemlében is érezni a két íz harmóniáját. Próbáljátok ki ezt az isteni melengető házi péksüteményt, ...

Tökmagos-málnás pite

Nagy kedvencem a tökmag-málna kombinációja. Több sütemény, keksz esetében is kipróbáltam már ezt a két ízt és soha nem ért csalódás :). Számomra igazi ízbomba, persze ízlések és ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...