Íme, az idei év legjobb bejglijei: van, amibe még vörösbor is került

Idén ötödik alkalommal hirdette meg az Év Bejglije versenyt a Magyar Cukrász Ipartestület. A versenyen több mint 50 bejgli mérkőzött meg, és három kategóriában lehetett elismerést szerezni.

A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdetette az Év Bejglije versenyt három kategóriában, amire cukrászdák, vendéglátóhelyek és pékségek által készített finomságokat vártak. A verseny egyik fő célja, hogy népszerűsítse a kiváló alapanyagokból készült kézműves ünnepi süteményt és a magyar cukrászatot.

Az Év Bejglije verseny idén sem maradt el

A versenyre „Hagyományos diós", „Hagyományos mákos" és „Ínyenc" kategóriában lehetett nevezni. Kategóriánként 3 fős szakmai zsűri értékelte a beérkezett bejgliket, akikhez „műkedvelő" zsűritagok is csatlakoztak.

Az Ínyenc kategóriára nevezett bejlglik között pekándiós, fügés, birsalmás, pisztáciás, meggyes, csipkebogyós, aszalt szilvás, céklás, mangós és még vörösboros is felütötte a fejét.

A karácsonyi fűszerezésen túl (fahéj, szegfűszeg, citrom- és narancshéj), gyömbérrel, ánizzsal, szerecsendióval, csillagánizzsal és édesköménnyel is csavartak egyet a bejgliken.

Hagyományos diós kategória eredménye

  • Aranyérmes, az Év Diós Bejglije díj nyertese: Karl Zsolt – Karl Cukrászda, Dunaharaszti
  • Ezüstérmes: Fazekasné Both Anikó – Both Cukrászda, Tolna
  • Bronzérmes: Kiss Károlyné – Major Cukrászda, Budapest

Hagyományos mákos kategória eredménye

  • Aranyérmes, az Év Mákos Bejglije díj nyertese: Bánki Viktor – Még1kiflit Kézműves Pékség, Budapest
  • Ezüstérmes: Virágh Krisztina – Némi Kenyér Pékség, Budapest
  • Bronzérmes: Szabó Zsombor – Mignon Cukrászda, Debrecen

Ínyenc kategória eredménye

  • Aranyérmes, az Év Ínyenc Bejglije díj nyertese: Bíboros – Karl Zsolt – Karl Cukrászda, Dunaharaszti
  • Ezüstérmes: Téli Ambrózia – Vadócz Jenő – Promenád Kávéház, Balatongyörök
  • Bronzérmes: Csendes éj mannája – Vámosi Péter – Karl Kávézó, Dunaharaszti

Az Év Ínyenc bejglije címet a Bíboros nyerte, amely egy hagyományos pozsonyi tésztával készülő, aszalt szilvás-vörösboros-diós, valamint narancs- és citromhéjjal, fahéjjal és szegfűszeggel ízesített birsalmasajt-töltelékes bejgli.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...